Saçı dökülen Araplar İstanbul'a koşuyor

Saçı dökülen Araplar İstanbul'a koşuyor

Tarihi ve turistik mekanlarıyla turistlerin ilgi odağı olan İstanbul, bugünlerde özellikle Arap turistlerin saç ektirmek için tercih ettiği adreslerin başında geliyor. Saçları dökülen turistler, şehre girdiklerinde rotalarını ilk olarak saç ekim merkezler

Saç dökülmesine engel olmak ve dökülen saçlarını geri kazanmak isteyen turistler, İstanbul'a akın ediyor. Taksim'deki özel bir tıp merkezinde saç ekimi yapan uzmanlar, her gün onlarca hastayı ağırlıyor. Özellikle Arap erkeklerin daha çok rağbet ettiği saç ekim merkezinde, bıyık, kaş, kirpik ve sakal ekimi de yapılıyor.

Saç ekimin yöntemini anlatan saç ekim koordinatörü Meral Tala, operasyon sırasında kullanılan teknik hakkında bilgi verdi. Tala, "Saç ekimi, şu an dünyada geçerli olan FUE tekniğiyle gerçekleşiyor. Yani saç kökleri tek tek ense bölgesinden mikro motor ile alarak, seyrek olan bölgelere naklediliyor. Bu yöntem eski yöntemlere göre daha avantajlı. Bir seferde daha fazla saç köküne ulaşabiliyoruz. İşlemi bir seferde tamamlayabiliyoruz. Hastalar için de yüz güldürücü oluyor." dedi.

SAÇ EKTİRENLERİN BAŞINDA ARAPLAR GELİYOR

Farklı kıl ekimlerini de gerçekleştirdiklerini belirten Tala, özellikle Arap müşterilerin saç ektirdiğini söylüyor. Tala, "Saç ekimi haricinde bıyık, kaş, sakal ve kirpik ekimleri de merkezimizde yapılıyor. Türk hastalarımızın yanı sıra en çok Arap hastamız oluyor. Avrupa ülkelerinden gelenler de var. Hastaların, saç şekilleri hakkında talepleri oluyor ama alınacak neticeler hakkında bilinçli bir şekilde Türkiye'ye geliyorlar." ifadelerini kullandı.

Kendilerine daha erkeklerin müracaat ettiğini belirten Tala, "Saçın ekimi için, hastalar profesyonel bir ekibi tercih etmeli. Operasyon hastanede yapılmalı mutlaka. Steril ortam olmalı ve işlem doktor kontrolünde gerçekleşmeli. İşlemi yaparken ense bölgesinden sağlıklı saç kökü alıyoruz. Saçı seyrek olan herkese saç ekimi yapılabilir. Tabi sağlık kontrolü de yapılıyor. Bize müracaat edenlerin yüzde 95'ini erkekler oluşturuyor. Yine yüzde 5'lik dilim kadınlara da saç ekimi yapılabiliyor. İşlemimiz lokal anestezi ile yapılıyor. Hastamız uyanık ve bizimle konuşabilir halde. Yaklaşık 2 saatte saç köklerinin alındığı ilk aşama gerçekleşiyor. Arkasından işlem kökler alındıktan sona saçlar ayıklanıp ekilebilir hale getiriliyor. Bu kökler bir sonraki aşamada hastaya naklediliyor." diye konuştu.

İstanbul'a saç ektirmek için gelen Arap asıllı Yusuf Muhammed de, "Arkadaşlarımın anlattığına göre, saç ekimi İstanbul'da çok yapılıyormuş. Ben de Türkiye'yi tercih ettim. Saç ektirmeyi istedim çünkü özgüven veriyor bir de gencim ve henüz evli değilim, saçlarım önemli. Yaşadığım yerde çok Türk arkadaşım var, bana onlar önerdi. Sadece arkadaşlara sormakla kalmadım, kendim de araştırma yaptım. Operasyon sırasında herhangi bir acı duymadım. Hem Türkiye'ye gelip tedavi olmak hem de gezmek istiyordum, bu iyi bir fırsat oldu. Kesinlikle iyi sonuç alacağımı düşünüyorum." şeklinde konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.