Safra Kesesi Ameliyatında Hangi Durumlar Görülür?

Safra Kesesi Ameliyatında Hangi Durumlar Görülür?

Safra Kesesi Ameliyatında Hangi Durumlar Görülür?

 

Safra kesesinin görevini yerine getirmemesi ve içinde taşların oluşması durumunda uzman hekimden yardım alarak safra kesesi ameliyatı fiyatı hakkında bilgi alınmalıdır. Sindirimin doğru şekilde gerçekleşmesi için safranın görevini yerine getirmiş olması gerekir. Sindirim esnasında safrada meydana gelen kasılmalarla birlikte safranın bağırsağa boşalması sağlanır. Ortaya çıkan safra kesesi taşının boyutu ve durumuna göre işlem süresi değişkenlik gösterebilir. Fakat bu durum 15-45 dakika arasında farklılık göstermiş olur. İşlemin yapılacağı hastane kuruluşu ile iletişime geçerek safra kesesi ameliyatı fiyatı hakkında detaylı bilgi alınmalıdır.

Safra Kesesi Ameliyatı Nedir?

Günümüz şartlarında gerçekleştirilen ve sıklıkla rastlanan safra kesesi ameliyatında kolesistektomi yöntemi kullanılarak işlem yapılır. Safra kesesi ameliyatı açık ve kapalı olacak şekilde yapılmaktadır. Hastanın durumu göz önünde bulundurulur ve işlem yapılır. Ameliyat, genel anestezi uygulaması altında gerçekleştirildiği için hasta, işlem sırasında tamamen uyutulur.

Safra Kesesi Alma Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Safra kesesinin ameliyatı oldukça ciddi ve dikkat gerektirir. Yapılacak olan safra kesesi ameliyatı genel anestezi uygulaması altında yapılır. Sağlık sorunlarını beraberinde getiren ve tedavi edilmediğinde ileri seviyelere taşındığı durumlardan biri olarak bilinir. Safra kesesi rahatsızlığı belirti göstermeden sinsi bir şekilde ortaya çıkar. Fakat bakıldığı zaman karın ve sırt bölgesinde ortaya çıkan ağrılardan fark edilmesi mümkün olabilir.

Uzman hekime başvurulması durumunda karın bölgesinden delik açılır ve kamera ile giriş gerçekleştirilir. Açılan deliklerle beraber safra kesesine ulaşılır ve anatomik yapıya uygun olacak şekilde safra kesesi yukarıya doğru asılmış olur. Fakat öncesinde safra kesesinde meydana gelen yapışıklık sorununun ortadan kaldırılması önem taşır. Eğer ameliyat öncesinde hastalarda sıklıkla ataklar görünmüş ise bu yapışıklıkların daha fazla olduğu gözlemlenebilir. Safra kesesinden dikkatli bir şekilde ayrıştırma işlemi yapılır. Safra kesesi kanalına ve atardamarına titanyum kliplerin yerleştirilmesiyle birlikte safra kesesi ameliyatı işlem tamamlanır.

 Safra Kesesi Alma Ameliyatının Komplikasyonları Nelerdir?

Karın ve sırtta meydana gelen ağrıların sebebi genelde safra kesesi rahatsızlığına bağlıdır. Ortaya çıkan bu ağrıların sebebinden dolayı safra kesesi taşı tedavisi için gerekli olan çalışmaların başlatılması sağlanabilir. Safra kesesi rahatsızlığında görülebilecek olan komplikasyonlar arasında karın bölgesinin sağ üstü ve üst orta bölümü olarak bilinir. Ciddi şekilde hissedilen sağ kürek kemiği ise iki kemiğinin de ortasından ve sırta doğru uzanmasıyla birlikte görülebilir.

Safra Kesesi Alınmasının Vücuda Ne Gibi Zararları Vardır?

Yapılan safra kesesinin alınması sonucunda ağrıların azaldığını görebilmek mümkündür. Eğer safra kesesinde taş birikimi olduysa bunun mutlaka ameliyatla birlikte giderilmesi gerekir. Uzman hekimden yardım alıp safra kesesi taşı tedavisi kısa süre içinde gerçekleşmelidir. Fakat alınan safra kesesinin vücutta meydana getirdiği zararlardan birisi karaciğerdeki trigliserid ile kolesterolün düzeyinin artmasına sebebiyet verir. 

Safra Taşları Alındıktan Sonra Tekrar Taş Oluşma Riski Nedir?

Uzman hekim kontrolünde gerçekleşecek olan safra kesesi ameliyatı sonrasında merak edilen konulardan bir tanesi alınan taşların tekrardan oluşmasıdır. Aslında yapılan tanı ve tedavinin kesin sonuç verdiğini söylemek mümkündür. Buradaki işlemler sayesinde hastanın safra kesesi taşından kurtulma olasılığı yüksektir. Ameliyatta safra kesesi taşı tedavisi gerçekleştikten sonra taş oluşumu çok nadirdir.

Safra Kesesi Ameliyatı Fiyatları

Safra kesesinde biriken taşların ciddiye alınması ve bu sebepten dolayı ameliyatın gerçekleştirilmesi gerekir. Aksi durumlarda daha ciddi sorunları beraberinde getirebilir. Ortaya çıkan bu rahatsızlığın komplikasyon göstermemiş olması nedeniyle birlikte kısa süre içinde fark edilmesi mümkün değildir.

Diğer rahatsızlıkların ortaya çıkarmış olduğu sebeplerden kaynaklı olarak kendini belli eder. Yani diğer bir hastalığın ortaya çıkması durumunda safra kesesinde taşların oluştuğuna rastlanır. Yapılacak olan safra kesesi ameliyatı fiyatı hakkında kesin bilgiye rastlamak mümkün olmadığı için işlemin yapılacağı sağlık kuruluşuyla iletişime geçilmesi önerilir.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.