Sağlık Bakanı Fahrettin Koca il il açıkladı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca il il açıkladı!

İstanbul 75.12, Ankara 57.95 İzmir 24.46 oldu. Son bir haftada vaka sayısı en çok artan iller ise Siirt, Giresun, Bingöl, Diyarbakır ve Kırıkkale oldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 100 bin nüfusa karşılık gelen bir haftalık toplam vaka sayısını gösteren haritanın güncel halini paylaştı.

İSTANBUL VE İZMİR’DE ARTIŞ

Buna göre geçtiğimiz haftaya göre İstanbul’daki oran 56.75’ten 75.12’ye, İzmir’deki oran da 22.16’dan 24.46’ya yükseldi. Ankara’da ise düşüş gözlemlendi. Geçtiğimiz hafta 59.10 olan oran bu haftaki haritada 57.95’e geriledi.

İllerin haftalık vaka sayısını duyuran Bakan Koca, “Aşı programını ne kadar kısa sürede tamamlayabilirsek o kadar kısa sürede salgın gündemi dışında kalırız” dedi.

VAKA SAYISI EN ÇOK ARTAN İLLER

Vaka sayısı en çok arttan illeri açıklayan Bakan Koca, “Son bir haftada vaka sayısı en çok artan illerimiz; Siirt, Giresun, Bingöl, Diyarbakır ve Kırıkkale. Aşı İle Toplumsal bağışıklık elde edilene kadar tedbirlere uymak zorundayız. Sevdiklerinizi tehlikeye atmayın” ifadelerini kullandı.

SİİRT’TE VAKALAR FIRLADI

10-16 Temmuz arasındaki verileri içeren tabloda Siirt yüz binde 471,57, Giresun 78,54, Diyarbakır 117,79 ve Kırıkkale 99,11 vaka artışı gösterdi.

ResimResim

Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı 3-9 Temmuz haritası

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.