Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Kontrollü olarak normalleşme dönemi fiilen başladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Kontrollü olarak normalleşme dönemi fiilen başladı

Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından yazılı açıklama yaptı. Bakan Koca, "Kontrollü olarak normalleşme dönemi fiilen başladı. Bunun konforunu yaşarken tedbiri elden bırakmayalım" dedi.

Salgının kontrolunde yeni bir aşamaya geçtik. Tedbirlere uymakta hassasiyetimizi sürdürmeliyiz. Virüs hayatımızdan çıkmış degil.
 Yüksek vaka sayıları hala tehdit oluşturmaya devam ediyor. Böyle bir dönemde kontrolsüz atılan her adımın bizi iki adım geriye götüreceği unutulmamalı. 7 günlük vaka görülme sıklığını il bazında yayınlamaya haftalık olarak devam edeceğiz. Risk haritası da 15 günde bir yayınlanacak. Veriler hafta sonu paylaşılacak, tedbirler 15 gün aralarla hafta başında uygulamaya geçecektir.
Yüksek vaka sayılarımız hala hayatımızı olağan akışına kavuşturma umudumuzun önünde bir tehdit oluşturmaya devam etmektedir.
Aşılama programının hastane yükümüzün sabit seyri, hastalığın şiddetinin azalması hususunda hissedilir etkisi olduğunu memnuniyetle izliyoruz. Aşı temin sürecine paralel olarak vatandaşlarımızın aşılanmaları programlı şekilde devam edecektir. Aşı stratejimiz ve tercihlerimizle küresel düzeyde süreci en başarılı şekilde yürüten ülkeler arasındayız.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.