Sağlık çalışanları seslerini duyurmaya çalıştı

Sağlık çalışanları seslerini duyurmaya çalıştı

Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay Erözgün, döner sermayeler nedeniyle sağlık çalışanlarının maaşlarının yaklaşık 3’te 1’inin emekliliğe yansımadığını ve bu amaçla Cumhurbaşkanı Abdullah GÜL’e, Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN’a, Maliye Bakanı Mehmet ŞİMŞEK’e

Sağlık çalışanlarına performans sistemine dayalı olarak sabit maaşlarının diğer kamu çalışanlarından düşük olması nedeniyle döner sermaye ödemesi yapılmaktadır. Döner sermaye ödemeleri adaletsiz ve iş barışını bozacak nitelikte düzenlenmiştir. Sağlık çalışanlarının aldığı ücretlerin 3’te 1’i emekliliğe yansıtılmamaktadır. Bu durum çalışanlar arasında huzursuzluğa ve iş veriminin düşmesine yol açmaktadır dedi.
 
Erözgün faks, mektup ve email yoluyla gönderilen yazılı talepde; 2013 yılında yapılan %3 lük zam artışı ile birlikte, sağlık çalışanlarının emekliliğe yansıyan maaşları; Uzman Tabipler; 2.292 Türk Lirası, Pratisyen Tabip: 2.012 Türk Lirası, Lise mezunu Ebe, Sağlık memuru, Hemşire, ATT: 1.270 Türk Lirası, Ön lisans mezunu Ebe, Hemşire, ATT: 1.401 Türk Lirası Lisans mezunu Ebe, Hemşire, ATT: 1.467 Türk Lirası alarak Hekimlerin yoksulluk sınırında, hekim dışı sağlık çalışanlarının ise açlık sınırında maaş aldıkları görülmektedir dedi.
 
Sağlık çalışanlarının emekliliğe yansımayan ek ödeme tutarlarını belirten Erözgün;Uzman Tabipler:1.392,25 Türk Lirası, Pratisyen Tabip: 1.322,64 Türk Lirası ,Lise mezunu Ebe, Sağlık memuru, Hemşire, ATT: 661,32 Türk Lirası,Ön Lisans Mezunu Ebe, Sağlık memuru, Hemşire, ATT: 730,93 Türk Lirası, Lisans Mezunu Ebe, Sağlık memuru, Hemşire, ATT; 800,55 Türk Lirasıalmaktadır dedi.                                                                                                                                                                                                                                                                  

Erözgün, Sağlık çalışanlarının emeklerinin karşılığında aldıkları döner sermaye geliri, vergisini ödedikleri halde emeklilik primlerine yansıtılmamaktadır. Tüm sağlık çalışanlarının döner sermaye ödemeleri emekliliğe yansıtılmalıdır dedi.
 
Sabit ek ödemelerden gelir vergisi alınmamalıdır diyen Erözgün; Döner sermaye adaletsizliği ivedi olarak düzeltilerek ödemelerin emekli ikramiyesine ve emekli aylığına yansıtılması gerekmektedir. Sağlık çalışanlarının sesi olabilmek için bu sorunun düzeltilme sürecine katkı sağlamak üzere Tüm Sağlık-Sen olarak, sağlık çalışanlarının bu sorunlarla tüm moral ve motivasyonlarının bozulduğunu, iş veriminin düştüğünü, çalışma barışının bozulmaya yüz tuttuğunu ilgililere iletmek mecburiyetinde kaldık dedi.
 
Erözgün; Sağlık çalışanlarının döner sermaye sorunlarının düzeltilmesi hususunda ilgililerin gayret ve desteklerinin, çözüm sürecine katkı sağlamasını tüm sağlık çalışanları adına talep ettiklerini belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.