Sağlık çalışmalarına vatandaştan olumlu tepki

Sağlık çalışmalarına vatandaştan olumlu tepki

Büyükçekmece Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışının en güzel örneklerinden biri olan evde sağlık hizmeti vatandaşlardan olumlu tepki almaya devam ediyor.

On kişilik bir ekiple 2012 yılında yaklaşık 7 bin hastanın tedavi, muayene ve bakımını üstlenerek müdahale eden Büyükçekmece Belediyesi Sağlık Müdürlüğü Büyükçekmeceliler tarafından takdir topluyor. Özellikle tespitleri yapılan hastaların düzenli olarak sağlık kontrolünden geçirildiğini belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Amacımız mümkün olduğu kadar çok vatandaşımıza bu hizmeti götürmek. Projemizin başarıyla devam etmesinden oldukça memnunum. Vatandaşlarımızdan her gün bu proje ile ilgili olumlu tepkiler alıyorum” dedi. Hasta ve hasta yakınlarını ziyaret etmeyi ihmal etmeyen Başkan Akgün ve başkan yardımcıları da çalışmalardaki titizliği de yakından takip etmiş oluyorlar.

Hasta yakınlarının sağlık ekipleri tarafından yapılan çalışmalar hakkındaki yorumları şu şekilde;
Neşe Başlı; “Hastamız 90 yaşında. Hastalığı ve yaşlılığı nedeniyle hastaneye taşıyıp götürmemiz büyük zorluk. Belediyemiz bu konuda en az bizim kadar hassas bir tutum içerisinde. Ne zaman araç istesek hemen gönderiliyor. Hastamızın bakımı için gerekli malzemelerde aksatılmadan gönderiliyor. Başkanımız Hasan Akgün’ün, başkan yardımcılarının çok faydasını görüyorum. Allah razı olsun benim bir engelli çocuğum daha var ve yine belediye bünyesindeki Engelli İzciler grubu sayesinde çocuğum daha etkin ve sosyal bir konuma sahip oldu.”

Mevhibe Uzun; “Hastamız Ayşan Nalban yakın tarihte felç geçirdi. Bu hastalığı yeni yaşadığımız için belediyenin de bu yöndeki çalışmalarından yeni haberimiz oluyor. Haftada bir hemşire ve doktor kontrollerinin olması gerçekten çok duyarlı bir çalışma ve bizim ihtiyacımız olan bir imkan. İnsanın başına gelmedikçe bu tür faaliyetlerden haberi olmuyor. Çalışmalarından dolayı Başkan Akgün’e ve ekibine teşekkür ederim.”

Aynur Bekatlı;“Annem Hatice Bekatlı, Demans hastası. Yatalak bir hasta ve havalı yatak kullanmak zorunda. Belediyeyi aradım ve 24 saat geçmeden hemen havalı yatak getirdiler. Yatağı teslim aldığım gün Başkanımız Hasan Akgün’ü çarşıda gördüm ve kendisine teşekkür ettim. Hiçbir şekilde negatif bir yönlerini söyleyemem çünkü yok. Her zaman için bize her konuda yardımcı oluyorlar. Ambulans yardımında hiçbir zaman gecikme olmuyor. Ekipteki görevliler her zaman bir dediğimizi iki etmiyorlar. Büyükçekmece Belediyesi’nin hizmetlerinden duyduğum memnuniyeti kelimelerle tarif edemem.” 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.