Sakar: “Medyatik diyetler kişiye göre düzenlenmiyor”

Sakar: “Medyatik diyetler kişiye göre düzenlenmiyor”

Uzman Diyetisyen Ezgi Sakar, Küçükçekmece’de düzenlenen “Sağlıklı Besleniyor Muyuz?” konulu söyleşide medyatik diyetlere dikkat çekerek, yan etkilerinden bahsetti

Küçükçekmece Belediyesi sağlık söyleşileri kapsamında Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’ne konuk olan Uzman Diyetisyen Ezgi Sakar, “Sağlıklı Besleniyor Muyuz?” konulu söyleşide Küçükçekmecelilerle buluştu.

Uzman Diyetisyen Ezgi Sakar, Küçükçekmece’de düzenlenen “Sağlıklı Besleniyor Muyuz?” konulu söyleşide medyatik diyetlere dikkat çekerek, yan etkilerinden bahsetti.

“MEYVE YERİNE KURUYEMİŞ VE HAMURLU GIDALAR TÜKETİLİYOR”

Söyleşide diyetlerle ilgili konuşan Ezgi Sakar, haftada 3 kilodan fazla kilo kaybının sağlık açısından olumsuz sonuçlar doğurabileceğinin altını çizdi. Sakar, diyetlerle ilgili yanlış bilinenleri anlatırken şu ifadeleri kullandı: “Diyet yapanlar karbonhidrat, pilav, makarna ve ekmeği keserler. Sebzeye ağırlık verirler. Halbuki bu büyük bir yanlış. Çünkü vücudun karbonhidrata da ihtiyacı var. Tabi ki iki tabak pilav yiyin demiyoruz ancak birkaç kaşık da ihtiyacı karşılayabiliyor. Bunun yan ısıra sebze -meyveyi diyet yapanlarda 5 porsiyon öneriyoruz. Tokluk hissi yaratıyor. Ancak günümüzde özellikle kadınlar, meyve yerine kuruyemiş ve hamurlu gıdalar tüketmeyi tercih ediyor”

“UZUN SÜRE AÇ KALMAK DOĞRU DEĞİL”

Uzman diyetisyen Sakar, günde 2-3 litre su tüketilmesi gerektiğini de vurguladığı konuşmasında, “Diyet yapıyorum diye uzun süre aç kalmak doğru değil. Bütün gün açım ama kilo veremiyorum diyor hastalarımız. Aç kalmak önemli değil. Vücudumuz çiçek gibidir, yeterli ve dengeli beslenmek çok önemlidir” diye konuştu.

“KAS KAYBINA SEBEP OLABİLİRLER”

Konuşmasında medyatik diyetlere de dikkat çeken Sakar, “Medyatik diyetler, kontrol altında olmayan, 70 kilo bir insanla 150 kilonun aynı programı uyguladığı diyetlerdir. Kişinin gereksinimine göre düzenlenmemiştir” dedi.

Ezgi Sakar, medyatik diyetlerin yan etkilerini şu şekilde açıkladı: “Su ve kas kaybına sebep olabilirler. Kolesterol yükselir, damarlarda plaklar oluşturur ve ani ölümlere sebep olabilirler.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.