Sarıgül Ak Parti’den İstanbul adayı olmak istemiş

Sarıgül Ak Parti’den İstanbul adayı olmak istemiş

Şişli Belediye Başkan’ı Mustafa Sarıgül’ün 2004 yılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile gizli görüşmesinde Ak Parti’nin İstanbul adayı olma talebinde bulunduğu ortaya çıktı.

Bu haber 4 Aralık 2004 tarihinde Halka ve Olaylara Tercüman Gazetesi’nde de yer almıştı. Mustafa Sarıgül’ün gerçeklerinin anlatıldığı ‘Düğün evinin tefçisi, ölü evinin yasçısı’ kitabında da bu görüşmeyle ilgili çarpıcı detaylara yer verilmişti.

BAYKAL YILDIZ PARLAYAN SARIGÜL’Ü

İSTANBUL ADAYI YAPMAK İSTEDİ

Baykal, partisinin içinde yıldızı parlamaya başlayan Sarıgül'ün Şişli yerine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na adaylığını koymasını ister. Sarıgül ise kazanamayacağını bildiği için istemez.

BAYKAL’IN BASKISIYLA SARIGÜL’Ü BAŞBAKAN’A GİDER

Genel Başkan Deniz Baykal ile CHP Genel Merkezi'nin Şişli yerine CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı ol baskısını artırınca Mustafa Sarıgül çareyi Başbakan Erdoğan ile görüşmekte bulur.

AK PARTİ'NİN BÜYÜKŞEHİR ADAYI OLMAK İSTEDİ

Görüşmede Sarıgül, seçimi kazanabileceği parti olarak Ak Parti'yi düşündüğü için Başbakan Erdoğan'a partisinden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olmak istediğini çıtlatır.

BAŞBAKAN ERDOĞAN 'CHP'DE KALMASINI' ÖNERDİ

Başbakan Erdoğan, hakkında onlarca soruşturma süren Sarıgül'e nazikçe CHP'de siyasete devam etmesinin daha doğru olacağını ifade ederek partisine gelmesine müsaade etmez.

‘SARIGÜL PARTİYE TAHRİP KALIBI YERLEŞTİRDİ’

Baykal sonradan haberi olduğu bu görüşme ile ilgili 10 Ocak 2005 tarihinde Radikal gazetesine verdiği mülakatta, "Görüşmeden benim ve parti yönetiminin haberi olmadı. Seçimden önce CHP'ye bir tahrip kalıbı yerleştirilmiş." İfadelerini kullanmıştı.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.