Sarıgül Beykoz'da "Hayal" Oldu

Sarıgül Beykoz'da "Hayal" Oldu

Mustafa Sarıgül; yardımcısı Nemci Hayal’i CHP’den Beykoz Belediye Başkalığı için aday adayı yapmıştı. Geçtiğimiz günlerde Beykoz’da yapılan Eğilim Yoklaması’nda Hayal’in toplam 2.922 sandık başına giden üyeden sadece 6 oy alması, siyasi otoritelerce Sarıg

     CHP’ye dönüşü ve son günlerde ortaya atılan ve neredeyse kesin gözüyle bakılan Mustafa Sarıgül’ün İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkan adaylığının parti içindeki etkileri devam ediyor.

SARIGÜL’ÜN ADAYI NECMİ HAYAL

     CHP İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkan adayı olma yolunda ilerleyen Sarıgül’ün bazı ilçe belediye başkan adaylarını belirlemek istediği iddia edildi. Bunun en büyük örneği ise 1999 yılından bu yana Şişli Belediye Başkan Yardımcılığını yapan Necmi Hayal.

NECMİ HAYAL 6 OY ALDI

    Geçtiğimiz günlerde CHP MYK’nın aldığı karar doğrultusunda uygulamaya konulan “Eğilim Yoklaması Seçimi”, CHP Beykoz İlçe Örgütü üyelerinin oy kullanması ile ilk dört adayını belirlemiş oldu. İlçe binasının önü oy kullanmak isteyen ve kullanmış olan binlerce CHP üyesi ile doluydu. Toplamda 15 ayrı seçim sandığı hazırlanan oylamada, 4 bin 189 üyesi bulunan CHP İlçe Örgütü’ nün yalnız 2 bin 922 üyesi oyunu kullandı. Fakat 2 bin 837 oy geçerli sayıldı.

ÖRGÜT HAYAL’I SINIFTA BIRAKTI

   İddialara göre Sarıgül’ün ısrarlarıyla Beykoz Belediye Başkanlığı için aday olmayı planlayan Necmi Hayal’de yoklamanın sürpriz adayı idi. Fakat örgüt üyelerinin CHP Beykoz İlçe binasına gelerek oy kullandığı eğilim yoklamasından Hızır Yılmaz birinci çıktı. İlçe binası önündeki vatandaşlar Hızır Yılmaz’ın birinciliğini sloganlarla ve büyük bir coşku ile karşıladı.

CHP eğilim yoklaması sonuçları

Hızır Yılmaz 846

Alaattin Köseler 472

Aydın Düzgün 451

Haşim Aydın 325

Nafiz Ünlü 234

Hüseyin Öztürk 209

Devrim Altıntaş 154

Kenan Öner 58

Şaban Tören 47

Hüseyin Karataş 24

İsmail Gürkan 7

Necmi Hayal 6

Kenan Pekşen 4

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.