Sarıgül gürledi  Ak Parti meclis üyeleri dinledi

Sarıgül gürledi Ak Parti meclis üyeleri dinledi

Şişli Belediyesi Eylül Ayı Meclis toplantısını yaptı. Toplantıda Mustafa Sarıgül Ak Parti Hükümeti’ne ciddi eleştirilerde bulundu. Bu eleştiriler karşısında Ak Parti Şişli Meclis Üyeleri de hiçbir şekilde cevap vermediler.

 Şişli Gazetesi olarak mecliste muhalefet yapılmadığını her platformda dile getirdik. Bu mecliste de aynı durum devam ediyor. Düne kadar ne Ak Parti ne de CHP’nin bir muhalefet önergesi yoktu. Buna en çarpıcı örnek,  bu sayıda yaptığımız “ruhsatsız pazar yeri” haberidir. Sonrasında bizim yaptığımız yayınlar neticesinde gelecekte oy verenlere ve parti yöneticilerine verecek cevabımız olsun diye göstermelik önergeler verildi.  Buna karşılık ta muhalefet parti meclis üyelerinin,  Mustafa Sarıgül’e iltifat ve teşekkür etmediği hiçbir meclis toplantısı da yok. 

MECLİS ÜYELERİ BAŞBAKANLARINI SAVUNAMADILAR 

Bir belediye meclis üyesi gazete imtiyaz sahibimizi arayarak bir önceki sayımızda “Kaçak ittifak” haberine istinaden yapmış olduğumuz gerçek gazetecilik için teşekkür etti. Bir ilçe belediye başkanının, Ak Parti meclis üyelerinin lideri ve başbakan için sert eleştirilerine cevap dahi verememelerini eleştiren meclis üyesi;  ‘gizli bir ittifakın’ söz konusu olduğunu gözlemlememi sağladığınız bizleri ve Şişlilileri bilgilendirdiğiniz için sizleri bir kez daha kutluyorum dedi.     

Meclis toplantısında Şişli Belediye Başkan’ı Mustafa Sarıgül’ün Ak Parti iktidarı için yaptığı açıklamaları sizlerle paylaşıyoruz.

“YURTTA BARIŞI GERİYE ÇEKİYORLAR” 

2012 Eylül Ayının olağan toplantısını yapmaktayız ve son derece üzücü günler yaşamaktayız. Geçen hafta 8 yurttaşımızın şehit olması,  Gaziantep’te yapılan saldırılar ve son olarak Şırnak’ta çıkan silahlı çatışma sonucu 9 olan şehit sayısının 10’a çıkması bizde derin üzüntüler oluşturdu. 8  Tanede güvenlik görevlimiz ağır şekilde yaralı vaziyette. Son zamanlarda böyle olaylar olması gerçekten üzücü. “Yurtta barış dünyada barış” Mustafa Kemal Atatürk’ün çok önemli söylemiydi. Ama ne yazık ki bazıları; yurtta barış dünyada barış ilkesinin yanlış olduğunu, yurtta barış ve dünyada barış istemenin geriye çekilmek demek olduğu düşünüyorlar. 

“ÜÇÜNCÜ DÖNEMDE MAZERET OLMAZ”

Türkiye’nin her yanında ne yazık ki savaşlar devam ediyor.  Burada olay şudur değerli arkadaşlar; ülkeyi yönetenler bunlara mazeret üretme durumunda değildir. Ülkeyi yönetenler çözüm bulma durumundadır. Ak Parti’nin iktidarda 1.’ci yıl olsa bir şey söylememize gerek yok, 2.’nci yıl olsa yine söylemeyiz, 3’ncü ye de gerek yok ama artık, ustalık döneminde Türkiye’nin her yanında şehit var.  

“ÜLKEMDE SİVİL POLİS VE ASKERLE GEZİYORUM”

Anadolu’yu gezdiğimizde gördüm ki gittiğimiz her yerde sivil polis ve askerle dolaşıyoruz bu da bizi olabildiğince üzüyor.  Değerli arkadaşlar bunlar gerçekten bizim için endişe verici olaylar. 

“BİR BAKAN BM’DE YALNIZ KALAMAZ” 

Bir başka olayda şu: Suriye sınırımızda Hatay’da yaşanan olaylar var. Dış siyaset ülkelerin geleceğini belirleyen siyasettir ve hepimizi ilgilendiren siyasettir. Bugün Türkiye’ye sığınan mülteci sayısı 100 bini aşmış vaziyette. Hiçbir ülke bunlara sahip çıkmadığı  için biz sahip çıkıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin Dışişleri Bakanı Birleşmiş Milletlerde toplantı yapıyor ve o birleşmiş milletlerdeki toplantıda ne yazık ki hiçbir demokratik ülkenin hiçbir bakanı bu toplantıya katılmıyor. Tabi ki; Sayın Bakanımızın orda yalnız kalması Türkiye Cumhuriyeti’nde sorumluk alan birisi olarak bizi alabildiğince üzmektedir. Bir Türkiye Cumhuriyeti Bakanının orada yalnız kalması doğru bir olay değildir. 

KENT SİNEMASI AÇILIYOR

Değerli arkadaşlarım kent sinemasına çok büyük bir önem veriyoruz. Teknolojinin en iyisini kullanarak İstanbul halkının hizmetine sunacağız. Arkadaşlarımdan ricam mutlaka önümüzdeki ayın 15’inde büyük bir açılış yapalım. 

AYAZAĞA’NA KÜLTÜR MERKEZİ 

Ayazağa Kültür Merkezi’ni 10 Kasım tarihinde açacağız. Ayazağa Hadımköy karayolu üzerindeki 130 dönümlük araziyi önümüzde ki hafta ziyaret edelim. Bütün belediye meclis üyesi arkadaşlarıma rica ediyorum oraya davet ediyorum. 

ŞİŞLİ’YE MESLEK YÜKSEK OKULU

Şişli Meslek Yüksek Okulu bu sene eğitim öğretime başlıyor. Bütün organlarımızın tamamen hepsi YÖK’ten onaylanmış vaziyette. Bu sene 1100 önümüzde ki sene 2100 öğrenci alacağız.  10 yıllık bir hedefimiz var. Bu on yıl içerisinde 15 bin öğrenci alarak evlatlarımızın eğitim ve öğretimlerini sağlamak istiyoruz.  Şişli bölgemizde oturan ve ekonomik durumları müsait olmayan bütün öğrencilerimizin burslarını karşılayacağız. 

SABAH OKUL ÖĞLEN İŞ

Örneğin moda tasarım, bankacılık ve turizm okuyan öğrencilerimiz, öğleye kadar okuyacak öğle sonrası da bölgedeki firmalarda çalışacaklar. Yani Şişli Meslek Yüksek okulunda okuyan evlatlarımız hem mesleklerini hem de geleceklerini hazırlayacaklar. Meclisimizin önünde söz veriyorum;  Şişli Meslek Yüksek Okuluna kaydolmak isteyen öğrencilerimize kesinlikle  “paran var mı pulun var mı?” diye bir soruyu sordurmayı allah bana kısmet etmesin sadece bu evlatlarımıza; “size nasıl eğitim desteği verebiliriz sizi burada nasıl okutabiliriz” deyip bu konular dışında başka hiçbir şey sormayacağız. 

İÇKİLİ YERLERE DÜZENLEME

Ak Pati Şişli Meclis Üyeleri Mahmut Şevket Paşa Mahallesi’nde içkili yerler bölgesini yeniden düzenleme yapılması önergesi oy birliği ile kabul edildi. 

SAVAŞ SOKAĞIN İSMİ DEĞİŞİYOR

1 Eylül Dünya Barış günü münasebetiyle ülkemizde ve tüm dünyada savaşın değil barışın egemen olması düşüncesiyle Duatepe Mahallesi’ndeki Savaş Sokağı’nın ismi Barış Sokağı olarak değiştirilmesi belediye meclisinin oy birliğiyle kabul edildi.

İSİMSİZ PARK NEJAT UYGUR İSMİ

Fulya Mahallesi Ortaklar Caddesi üzerinde 12 kapı numarası ile 14 kapı numarası arasındaki isimsiz parka oyuncu Nejat Uygur’un ismi verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.