Sarıgül: Nevruz Ruhuna Uygun Hareket Etmemiz Lazım

Sarıgül: Nevruz Ruhuna Uygun Hareket Etmemiz Lazım

Küçükçekmece'deki Nevruz kutlamalarına katılan ve Nevruz ateşinin üzerinden atlayan CHP İstanbul Büyükşehir Başkan Adayı Mustafa Sarıgül "Bu Nevruz'a karanlık bir şekilde giriyoruz.

     Küçükçekmece'deki Nevruz kutlamalarına katılan ve Nevruz ateşinin üzerinden atlayan CHP İstanbul Büyükşehir Başkan Adayı Mustafa Sarıgül "Bu Nevruz'a karanlık bir şekilde giriyoruz. Çünkü demokrasi ayıbı işleniyor. Bugün Twitter'ın yasak olması demokratik dünya için yüz karası bir olaydır. Derhal bu uygulamaların durması lazım. Nevruz'un ruhuna uygun hareket etmemiz lazım" diye konuştu. Kutlamalara CHP Küçükçekmece Başkan adayı Gökhan Gümüşdağ ve MHP Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Muharrem Yıldız da katıldı.

    CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül, Küçükçekmece Arenamega'da Nevruz etkinliklerine katıldı. İFA Spor Klubünün ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlikte bahçede kurulan standlardaki vatandaşlarla sohbet eden Sarıgül, yakılan nevruz ateşinin üzerinden atladı. İkram edilen yiyeceklerden tadan Sarıgül, vatandaşlarla yumurta tokuşturdu.

CHP VE MHP'NİN KÜÇÜKÇEKMECE ADAYLARI SARIGÜL'ÜN YANINDA

    Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinlikte Nevruz duası edildi. Tiyatro ve folklor gösterilerinin düzenlendiği etkinlikte, Mustafa Sarıgül'e CHP Küçükçekmece Başkan adayı Gökhan Gümüşdağ ve MHP Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Muharrem Yıldız da eşlik etti. Küçükçekmece için yarışan iki adayın birlikte izlediği etkinlikte eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan ve CHP İstanbul milletvekili Ali Özgündüz de yer aldı.

"İNSANLARIN DA KENDİLERİNİ YENİ BİR BAHARA HAZIRLANMASI LAZIM"

     Tabiatın bahara hazırlandığını ifade eden Sarıgül, "İnsanların da kendilerini yeni bir bahara hazırlaması lazım, gönül temizliği yapması lazım. Ama bakıyorum ki insanlar kendilerini yenileyemiyor. İnsanların kendi gönlündeki kin, nefret duygusunu dışarıya atması lazım. Herkesin barış, demokrasi, özgürlük demesi lazım. Nevruz Bayramı herkesin bayramı. Ben istiyorum ki Nevruzu herkes coşkuyla kutlasın. Yurttaşlarımızla el ele kol kola omuz omuza olalım. Herkes kendi kültürünü, kendi inançlarını yaşasın, kendi dilini konuşsun" dedi.

     Twitter yasağını eleştiren Sarıgül "Bu Nevruz'a karanlık bir şekilde giriyoruz. Çünkü demokrasi ayıbı işleniyor. Bugün twitter'ın yasak olması demokratik dünya için yüz karası bir olaydır. Derhal bu uygulamaların durması lazım. Nevruz'un ruhuna uygun hareket etmemiz lazım" dedi.

"UMUYORUM Kİ BU NEVRUZ ÜLKEMİZ İÇİN DE YENİ BİR BAHARIN BAŞLANGICI OLUR"

     Türkiye Caferileri Genel Başkanı Selahattin Özgündüz baharın gelişini temsil eden Nevruz Bayramı'na ilişkin duygularını şöyle dile getirdi:

     "Bahar geliyor, umuyorum ki bu Nevruz ülkemiz için de yeni bir baharın başlangıcı olur. Bütün kışlar geride kalır. İnşallah bu birliğimiz dirliğimiz bozulmasın. Alevisi, Sünnisi, Şiisi, Hanefisi, Şafisi, Caferisi hepimiz bu ülkenin insanlarıyız, kardeşiz, böyle olmak zorundayız. Binlerce yıldır beraber yaşıyoruz, beraber yaşamaya devam edeceğiz."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.