Sarıgül'ün Şişli Modeli belediyeciliği

Sarıgül'ün Şişli Modeli belediyeciliği

Gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Tekin Mustafa Sarıgül’ün ‘Şişli Modeli’ belediyeciliği İstanbul’a da taşımak için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olduğunu söylemesi üzerine kendi köşesinde; Şişli’de yapılan belediyeciliğin ranta d

 Tekin bunun da en iyi örneği olarak Şişli’de yapılan işlere ve Sarıgül’ün Şişli’yi yönetmesi için oluşturduğu ekibe bakılmasının yeterli olacağını söyleyerek çarpıcı iddialarda bulundu.

Kurtarıcı gibi görülen kişi Şişli Belediye Başkanı olunca insan Şişlililere gider bir sorar. Eski Şişli Belediye Başkanlarına bir sorar. Belediyecilikten anlayan uzmanlara bir sorar.

ŞİŞLİ NEYDİ NEREYE GELDİ?
Şişli neydi nereye geldi? Şişli’de 
Mustafa Sarıgül döneminde ne değişti? Şişli herkesin yaşamak istediği bir yer haline mi geldi?

Öyle ise Mustafa Sarıgül  neden Şişli’de ikamet edemiyor? Kendi yaşam standartlarında bir yer bulamadığı için olmasın. Peki; o zaman Şişli modeli belediyecilik nedir? Nasıl bir şeydir? Benim bilmediğim, benim anlayamadığım şey ne o zaman?

NAKLİYECİLİKTEN SERVETE GİDEN YOL
Daha düne kadar nakliyecilik yapmaktan ve 
Mustafa Sarıgül’ün hemşerisi olmaktan başka bir işi olmayan biriydi. Ama şartların onu Mustafa Sarıgül’ün resmiyette olmadığı ama makamı olan Şişli Belediyesi Başkan Vekilliği’ne, Şişli Belediyesi Başkan Yardımcılığı makamına getirmesinden sonra (yani resmiyetteki meclis üyeliğine) ünlü bir işadamı oluverdi. Eyüp Birgün’ün bugünkü mali durumunun ve bu duruma gelene kadar ki ticari geçmişinin incelenmesi halinde ortaya çıkan tablo her şeyi anlatacaktır.

CİDDİ BİR İNCELEME YAPILMALI
Her ne kadar mahkemede alınan lehte kararlar var ise de, derin ve iyi bir gözle yapılacak bir incelemede her şey daha iyi anlaşılacaktır.

Öyle ki; kurduğu şirketten iki ay sonra ayrılıp üçüncü aydan sonra da belediyenin arsasının ihalesini alan firmadaki tapuyu, kardeşinin ortak olduğu şirkete devrettirip devasa inşaat yapması, sonrasında da o binanın altına belediyeye araç kiraladığı otomotiv şirketini taşıyabilecek kadar fütursuz olabilmelerinin arkasında Mustafa Sarıgül’den  başkasının olmadığını ortaya koyuyor.

ÇARPIK İLİŞKİLER ZİNCİRİ
Çarpık ilişkiler  dudak uçuklatacak boyutlara gidiyor. Bir Belediye meclis üyesinin gerek kendisinin gerekse de birinci dereceden akrabasının ve onların ortak olduğu şirketlerinin Abacıoğlu firmasının belediyeden aldığı arsayı Eyüp Birgün’ün kendi kurduğu sonrasında da kardeşinin devam ettiği şirkete devretmesiyle başlayan o ilişkisi, düne kadar sadece nalbur olan Abacıoğlu firmasının belediyenin her türlü ihalelerini almaya kadar götürüyor.

Biz de soruyoruz, Bu iş birliği ne zaman başlamış? Nasıl bir ticari ilişkileri olmuş? Ne kadar sürmüş?

Bu firma belediyeden nasıl ihaleler almış? İş bitirme belgesi nasıl temin edilmiş? İş bitirme belgesi belediye yetkililerince tam olarak okunmuş mudur? Banka teminat mektupları nasıl düzenlenmiş? Belediye bu firmaya ne kadar iş vermiş?

Bizim araştırmalarımız bu işin çok su kaldıracağını gösteriyor. Umarım yanılırım. Tam emin olmak için, bu sorularımın cevabını resmi yollarla belediyeden talep ettim. İnşallah en kısa zamanda verirler de ben de okurlarıma duyururum.     

Bunun gibi daha klasörlerce karmaşık bir ilişkiler içerisinde olan Mustafa Sarıgül’ün İstanbul için aday olmasının nelere yol açabileceğinin hesabını siz yapın.

BELGELERLE İSPATLAYACAĞIM
Bu memlekette siyaseti dürüst insanlara teslim etmediğimiz sürece olan yine bizlere olacaktır. Temiz toplumun da temiz siyasetten geçtiği de ortada iken. Kirli siyasetten de kirli toplum oluşacaktır. Bizler kirli olan her şeye karşı çıkmalıyız. Gelecek nesillere temiz bir toplum bırakmak için mesleğim ve sorumluluğum gereği elimden geleni yapacağım.
Resmi belgelerle de iddiamı ispatlayacağım. 

  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.