Sarıyer’de büyük şok!

Sarıyer’de büyük şok!

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in 2009 yerel seçimlerinde desteğini aldığı Fatih Sultan Mehmet Mahallesi’ndeki vatandaşları yasadışı örgüt ilan edip Emniyet ve Valiliğe şikâyet ettiği ortaya çıktı.

Edinen bilgiye göre; Sarıyer Belediyesi, İstanbul Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü’ne verdiği dilekçelerle, “Fatih Sultan Mehmet Mahallesi başta olmak üzere bazı mahallelerde yapılan kaçak yapılar yasa dışı örgütler tarafından yapılmakta olup yıkımı için gücümüzün yetmediğinden buraların tarafınızdan yıkılması için bizlere takviye güç gönderilmesi” şeklinde talepte bulundu. AK Parti Meclis Üyesi Cemil Özbalta’nın meclis toplantısında “Böyle bir dilekçe verdiniz mi?” sorusuna Belediye Başkan Yardımcısı Sevgi Atalay “Evet öyle bir dilekçe var” diye cevap vererek doğrularken, Belediye Başkanı Şükrü Genç ise Özbalta’ya “Bu bir devlet sırrıdır buradan açıklayamazsın” dedi.

Hem izin verip hem de şikayet etmiş!

Meclis kürsüsünden konuşma yapan AK Partili Cemil Özbalta, Belediye Başkanı Şükrü Genç döneminde Sarıyer’de yapılan gecekonduların fotoğrafını göstererek,  “Burası Sarıyer’in üç değişik mahallesi. Üç tane ayrı resim var. Seçim zamanında söz verip de sonradan yüreğinizin yiyip de yıkamadığınız kaçak evler. Hani hiç sıfırdan ev yapılmamıştı? Biz neden ev yaptırdınız demiyoruz. Vatandaşın hakkı yapacak elbet ama siz hem yaptırıp hem de bunları şikâyet ettiniz değil mi?” dedi. 


Sevgi Atalay dilekçeyi doğruladı

Özbalta, “Peki, siz bu evler yapılırken İstanbul Valiliği’ne herhangi bir dilekçe verdiniz mi? Yine, ‘Falanca mahallede yapılan kaçak yapılar, yasa dışı örgütler tarafından yapılmakta olup yıkımı için gücümüzün yetmediğinden buraların tarafınızdan yıkılması için bizlere takviye güç gönderilmesi” diye başlayan bir dilekçe gönderdiniz mi?” diye sordu. Özbalta’nın sorusu üzerine meclisin arka kısmında oturan İmardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Sevgi Atalay, “Evet öyle bir dilekçe verdik doğrudur” diye cevap verdi. Atalay daha sonrada okuması için Belediye Başkanı Şükrü Genç’e not gönderdi. Genç, dilekçeyi doğrulayan notu görüntülemeye çalışan yerel gazetenin muhabirinin fotoğraf makinasını zabıtalara aldırtarak içindeki fotoğrafları sildirtti.

İnsanlara yasadışı örgüt ayırımını nasıl yaparsınız?
























Sevgi Atalay’ın dilekçeyi doğruladığını duyan Özbalta, “Hem seçim vaadi vereceksiniz, ona göre oradakiler evlerini yapacaklar. Sonra da kendi şeyinizi kurtarmak için onları yasa dışı örgüt diye niteleyeceksiniz. Yani Fatih Sultan Mehmet Mahallesi’nde yaşayanlar bu evleri yapanlar yasa dışı terör örgütleri midir? İnsanlar arasında bu ayrımı nasıl yaparsınız? Seçim çalışmalarını yaparken kol kola gez, ev yaparken yasa dışı örgüt olsunlar. İşte bu ikiyüzlülüktür” diye konuştu. 
Daha sonra kürsüye çıkan Belediye Başkanı Şükrü Genç ise, Özbalta’ya cevap verirken “Bu bir devlet sırrıdır. Her şey her yerde konuşulmaz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.