Sarıyer'de Tekin'e cemevi şikayeti

Sarıyer'de Tekin'e cemevi şikayeti

Sık sık cemevi tartışmaları ile gündeme gelen Sarıyer’de, panele gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’i yakalama şansı bulan vatandaşlar cemevi taleplerini bir kez daha yüksek sesle dile getirdi. Tekin, "Cemevi talep değil, haktır" derken , aray

Sarıyer’de panele katılan Gürsel Tekin, konuşmasının ardından vatandaşların sorularını yanıtladı. Vatandaşlardan biri Alevi olduğunu ve Sarıyer’de ibadet edecekleri bir cemevinin olmadığından yakınarak, cemevi yapılmasını talep etti. “Bizim de ibadet etmek hakkımız değil mi? Sarıyer’de bir tane bile cemevi yok. Alevilik de Müslümanlığın özüdür.”diyen vatandaşa Gürsel Tekin'in yanıtı “Bu bir talep değil, haktır. CHP kesinlikle bütün dinleri, mezhepleri kucaklayan bir partidir. Sorununuzun da en yakın zamanda çözüleceğine inanıyorum” şeklinde yanıt verdi.


TANSİYON YÜKSELDİ

Bir başka vatandaş da tartışmaya katılarak, tepkisini, “Ben bir iş kadınıyım. Bu ülkeye her yıl en az 100 milyar vergi veriyorum. Ben niye hizmet alamıyorum. Alevilere neden bu gözle bakılıyor, anlamıyorum. Ben görevimi yapıp vergimi veriyorum karşılığında neden hizmet alamıyorum” şeklinde dile getirince vatandaşları sakinleştirmek için Belediye Başkanı Şükrü Genç araya girdi. Genç, “Bu isteklerinize en yakın zamanda karşılık bulacaksınız. Yapmanız gereken tek şey mevcut iktidarı korumaktır. Bu yüzden çocuklarınızı düşünüyorsanız CHP’ye oy verin” dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.