Saz üstadları gönül tellerine dokundu

Saz üstadları gönül tellerine dokundu

Sadece bağlamanın tellerini değil, gönül tellerini de titreten ustalar Küçükçekmece Belediyesi’nin düzenlediği ‘Bağlama Günleri’nde buluştu.

Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde Başak İkiz’in sunumuyla gerçekleştirilen bu özel etkinliğe, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Başkan Yardımcıları ve pek çok Küçükçekmeceli türkü sever katıldı.

‘Bağlama Günleri’ dolayısıyla bir araya gelen Çetin Akdeniz, Cengiz Özkan, Doç. Erol Parlak, Şenel Önaldı, Cihangir Terzi, Ali Kazım Akdağ, Muzaffer Özdemir, Muharrem Temiz, Cengiz Özkan gibi bağlama üstadları 2 gün boyunca süren workshoplara katılarak, ders verdi. Kültürümüzün en önemli sazı ve Türk halk müziğinin baş enstrümanı olan ‘Bağlama’ hakkında bilgi veren ustalar, hem teknik hem de müzikal anlamda bağlama kültürünü ele aldı.

10 YAŞINDA BAĞLAMA DEHASI
Düzenlenen workshopların ardından ise bağlama üstadları, sanatseverlere bağlamadaki hünerlerini sergiledi. ‘Bağlama Günleri’ kapsamında gerçekleştirilen bu özel etkinlik, Küçükçekmece Belediyesi Modern Dans Topluluğu’nun ‘Aynı Güneşin Altında’ isimli dans gösterisiyle başladı. Sonrasında ise bağlama öğrencilerinin ardından Çetin Akdeniz, Kadir Doğan ve Yusuf Ali Önal isimli 2 öğrencisiyle birlikte sahne alırken, 10 yaşındaki Yusuf Ali’nin bağlama performansı katılımcılardan büyük alkış aldı. Çetin Akdeniz’in ardından sazı eline alan Erol Parlak ve Muharrem Temiz ile Cengiz Özkan Küçükçekmecelilere unutamayacakları bir akşam yaşattı.

‘DEĞERLERİMİZE VE KÜLTÜRÜMÜZE SAHİP ÇIKIYORUZ’
Etkinlik sonunda ise, bağlama sanatçılarına ve Küçükçekmece Belediyesi Modern Dans Topluluğu adına iki öğrenciye çiçek veren Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, “Baştan sona muhteşemdi. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Gençlerimizin kendi öz kültürlerinden uzaklaştığı böylesi günlerde biz buradayız, değerlerimize, kültürümüze ve bu müziğe sahip çıkıyoruz, çıkmaya da devam edeceğiz ”diye konuştu.

Workshoplarda 2 gün boyunca bağlama severlere, ‘Bağlamada Virtüözite, Bağlama ve Tar Çalgılarına Bir Bakış, Bağlama Eğitimi Nasıl Olmalıdır?, Bağlamada Akort Çeşitleri, Bağlama Tarihi, Şelpe Tekniği, Eşlik Çalgısı Bağlama’ gibi dersler verildi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.