SBS Ek Yerleştirmede Kontenjanlar Dolmadı

SBS Ek Yerleştirmede Kontenjanlar Dolmadı

Ek yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla beraber birçok okulda kontenjanlar boş kalırken, öğrenci velileri bu duruma isyan etti.

Yüz binlerce öğrencinin ter döktüğü Seviye Belirleme Sınavı ek yerleştirme sonuçları açıklandı. Anadolu ve Fen liselerinde boş kalan yaklaşık 64 bin kontenjan için düzenlenen ek yerleştirmede okullar yine dolmadı. Türkiye'nin en gözde okullarında birçok kontenjan boş kalırken, Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı.

 

Bu yıl son kez yapılan Seviye Belirleme Sınavı'na giren öğrenciler, ek tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından e-okul'dan okul kayıtlarını yaptılar. Ancak birçok okulda kontenjanlar dolmadı. Boş kontenjanlara rağmen çocuklarının herhangi bir liseye yerleşememesi, öğrenci velilerini isyan ettirdi. Asil puan ve yedek puanların açıklanmasının ardından tercihlerini yapan öğrenciler, bakanlığın yedek puanları bir anda yükseltmesiyle büyük bir şok yaşadı.

Konuyla ilgili açıklama yapan bir öğrenci velisi, "Ek yerleştirmede asil ve yedek puanları açıklandı. Örnek olarak Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi'ni verebiliriz. Bu lise ek yerleştirme öncesi asil yedek puanını 475, yedek taban puanını ise 472 olarak açıkladı. Yedekte bekleyen öğrenciler bu okula girmeyi beklerken, bakanlık yedek puanı bir anda 474'e çıkardı. 170 kişilik okulda 35 boş kontenjan kaldı. Bu da yüzde 20'lik bir dilime tekabül eder. Benzer bir durum Türkiye'nin birçok lisesinde yaşandı. 1 yıl boyunca bu okullara girmeyi hayal eden çocuklarımız, yedek puanların yükseltilmesi sonucu boşta kaldı" dedi.

 

Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri  detaylı açıklama yapmaktan kaçındı. Konuyla ilgili kendilerine bakanlıktan gelen talimatları uyguladıklarını belirten bir yetkili, "Bizler bakanlıktan gelen talimatları uyguluyoruz. Öğrenciler okullara giremiyorsa bu okul yönetiminin problemidir. Bu konuda bize gelen herhangi bir talep olmadı" şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.