Botoks Nedir? Botoks Doktoru hakkında Bilmeniz Gerekenler

Kırışıklıklar her ne kadar ilerleyen yaşlarda ortaya çıkan problemler olarak bilinseler de, genci yaşlısı birçok bireyin ortak problemidir.

Kırışıklıklar her ne kadar ilerleyen yaşlarda ortaya çıkan problemler olarak bilinseler de, genci yaşlısı birçok bireyin ortak problemidir. Öyle ki henüz yirmisinde olan kişilerde dahi yoğun mimik kullanımına bağlı olarak kırışıkların ortaya çıkabildiğini söylemek mümkündür. Çoğu gençte söz çevresinde oluşan ve kaz ayağı adı verilen kırışıklıkların ortaya çıkmasının temel nedeni ise tam olarak bu yoğun mimik kullanımıdır. Sebebi ne olursa olsun var olan kırışıklıkların giderilmesini sağlayan oldukça etkili bir yöntem vardır, botox! İşte botox işlemine dair merak edilen bilgiler ve daha fazlası…

Botox nedir?

Botoks, botulinum adı verilen sıvının özel minimal iğneler aracılığı ile cilde enjekte edilmesini sağlayan ve bu bağlamda var olan kırışıklıkların giderilmesini mümkün kılan bir işlemdir. Bu işlem ile özellikle göz çevresinde çeşitli nedenlere bağlı olarak ortaya çıkan kırışıklıklardan ve boyunda meydana gelen dikey çizgilerden kurtulmak mümkündür. en yaygın uygulandığı bölgeler de, bahsi geçen bölgelerdir.

Botox ne işe yarar? Nasıl etki eder?

Botoks, yukarıda da belirtildiği üzere kırışıklıkların giderilmesini sağlar. Bunu da sinir ve kas arasına var olan iletiyi bozarak gerçekleştirilir. Yani botoks sayesinde sinirlerden gönderilen emirler kasa ulaşamaz. Bu da kasın geçici olarak kasılmayı bırakmasına ve bu kasılma nedeni ile ortaya çıkan kırışıklıkların giderilmesine neden olur.

Botoks ne kadar sürede etki eder?

Botoks işlemi, sanılanın aksine uygulandığı an etki eden bir işlem değildir. Bu işlemde iğnelerin kullanılması ve sıvının kademe akdeme enjekte edilmesi sebebi ile bu iğnelerin vücuda tekrar tekrar gir – çık yapması, ciltte hafif şişkinliklerin meydana gelmesine neden olur. Bu şişkinliklerin inmesi ise biraz zaman alır.  Botoks sıvısının yani botulinum adı verilen sıvının yerine yerleşmesi ve doğal, pürüzsüz bir görünüm oluşturması ise bu şişliklerin giderilmesi ile mümkün olur. Bu bağlamda botoks işleminin etki edebilmesi için işlem sonrası en az 3 – 4 gün geçmiş olması gereklidir. Bu süre bazen 4 ila 7 gün kadar sürebilmektedir. Bu bağlamda etkiye başlama süresi, işlem gören kişiye, işlemi uygulayana ve işlemin uygulanış nedenine bağlı olarak değişiklik gösterebilmektedir. İşlemin etkisinin tam olarak oturması ise 4 – 7 gün ile 7 – 11 gün arasında değişiklik gösterebilmektedir.

Botoks sonrası şişlik görülür mü?

Botoks işlemi, genel olarak içerisinde komplikasyon barındıran bir işlem değildir. bu işlemin tamamen ağrısız olması, komplikasyon barındırmadığının kanıtı niteliğindedir. Ancak cilde giriş çıkış yapan iğnelerin kanallar açması, bazı çok hafif kızarıklıkların veya şişliklerin ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Bu bağlamda ortaya çıkan kızarıklık ve şişlikler geçicidir. Bunların azaltılması soğuk kompres ile mümkündür. Ancak uygulanacak soğuk kompres için dikkat edilmesi gereken bazı unsurlar vardır. Örneğin, işlem yapılırken buz doğrudan cilde temas etmemelidir. Cilde temas eden buz, kılcal damarların zarar görmesine neden olacaktır. Ayrıca açılan minimal kanalların açık durumda olması da bu durumu riskli hale getirmektedir. Bu sebeple soğuk kompres uygularken temiz bir tülbent kullanmak gereklidir.

Botoks işlemi nasıl uygulanır?

Botoks işlemi uygulanmadan önce anestezi yapmış olmak gereklidir. İşlem temel olarak acısızdır ancak hedeflenen masaj konforuna ulaşmak için bu gereklidir. Uygulanacak anestezinin ise işlemden en az 20 dakika önce uygulanmış olması gereklidir. Bunun sonrasında yaklaşık 10 – 15 dakika süren bir işlem ile kırışıklıklara veda etmek mümkün hale gelecektir.

Botoks fiyatları

Bu bağlamda net bir bilgi vermek mümkün değildir. Öncesinde gerekli bilgilerin alınmış olması ve muayene yapılmış olması gereklidir. Detaylı bilgi almak isteyen kişilerin ise http://www.botoksdoktoru.com web sitesi üzerinde yer alan iletişim bilgileri aracılığı ile iletişime geçmeleri mümkündür.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güzellik Haberleri

Diş Estetiği Tedavi Yöntemleri
Miyom Ameliyatı Nasıl Yapılır?
Penis Büyütme Operasyonu Neden Yapılır?
Hsg Filmi Nasıl Çekilir? 
Artroskopi ve Tıpta Faydaları