Sheraton'da yemek eğitimi

Sheraton'da yemek eğitimi

İstanbul Aydın Üniversitesi, Sheraton İstanbul Maslak Otel ile kalifiye eleman yetiştirmek üzere işbirliği anlaşması imzaladı. Anlaşmaya göre öğrenciler üniversitede teorik eğitim alarak pratiğini otelde gerçekleştirecek.

İstanbul Aydın Üniversitesi ile Sheraton İstanbul Maslak Hotel arasında imzalanan Gastronomi ve Turizm Akademisi protokolü basın toplantısıyla duyuruldu. İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mustafa Aydın ile Sheraton İstanbul Maslak Hotel Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Serim'in imza attığı anlaşmaya göre üniversitenin sürekli eğitim ve uygulama merkezince hazırlanan eğitim ilerleyen günlerde başlayacak. Turizm ve Gastronomi Akademisi'nin uygulamalı eğitimleri Sheraton İstanbul Maslak Otel'de uzman akademisyenler tarafından verilecek. Program sonunda katılımcılara sertifikaları takdim edilerek akademi bünyesinde Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile yapılacak anlaşmalarla öğrenciler istihdam edilecek. 

ANADOLU'NUN UNUTULAN TATLARI
Basın toplantısında düşüncelerini dile getiren Mustafa Aydın, turizmin geleceğini şekillendiren araştırmacı şefler ve turizmciler yetiştirmeyi amaçladıklarını belirtti. Ülkenin geleceğine yatırım yapmak istediklerini vurgulayan Aydın, aynı zamanda Türk mutfağının yazılı olmayan ve Anadolu'nun unutulmaya yüz tutan tatlarını akademik ortama da taşımayacaklarını aktardı. 

Sheraton İstanbul Maslak Hotel Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Serim de programın akademik ve uygulamalı eğitimini alan katılımcıların akademisyenler refakatinde sahada uygulama imkanı bulacaklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.