Silivri'de okullar hayat buluyor

Silivri'de okullar hayat buluyor

Silivri'de okullar belediyenin başlattığı proje ile hayat buluyor. Çalışmalar kapsamında Silivri Lisesi ve Mimar Sinan İlköğretim Okulu'na sert zemin, spor sahaları, oyun alanları, fitness salonu yapılıyor. Sırada Hasan Özvarnalı İlköğretim Okulu ve Endüs

Silivri Belediyesi, Okullar Hayat Olsun projesi kapsamında başlattığı çalışmalarla betonlaşmış okul bahçelerini yeşillendirerek okulların kullanım alanlarını aktif hale getirmeyi amaçlıyor.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın yatırım programına alarak çalışmaları başlattığı Okullar Hayat Olsun projesi kapsamında, Silivri Lisesi ve Mimarsinan İlköğretim Okulu bahçesinde çalışmalar hız kazandı. Betonlaşmış okul bahçelerinin yeşillendirilmesi ve çok amaçlı kullanımının amaçlandığı proje kapsamında, okulların kullanım alanlarının aktif hale getirilmesi planlanıyor. Başkan Işıklar yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek, Başkan Yardımcısı Zafer Ercan ve müteahhit firma yetkililerinden ayrıntılı bilgi aldı.

 

IŞIKLAR’DAN ÖĞRENCİLERE FORMA SÖZÜ

Okul müdürleri ile çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunan Işıklar, öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Okul bahçelerine oyun ve spor alanları yaptığı için Başkan Işıklar’a teşekkür eden öğrenciler, Işıklar ile fotoğraf çekilmek için birbiriyle yarıştı. Öğrencilerden kendi aralarında basketbol, voleybol ve futbol takımları kurmalarını isteyen Işıklar; “Siz takımları kurmaya, spor faaliyetlerinde yer almaya söz verin formalarınızı ben hediye edeceğim. İlk maçınızı da gelip izlemeye söz veriyorum” dedi.

 

SİLİVRİ LİSESİ’NDE NELER YAPILACAK?

Silivri Belediyesi Fatih Mahallesi Semt Parkı düzenleme işi kapsamında Silivri Lisesi bahçesinde 3250 metrekare sert zemin uygulaması yapılacak. Mini Futbol Sahası, Basketbol Sahası ve Voleybol Sahası’nın yapılacağı bahçede, iki adet Satranç Oyun alanı oluşturulacak. Çocuk Oyun alanının da yer alacağı bahçe düzenlemesinde, fitness alanı ve bir adet kamelya bulunacak. Yeşil alan sulama tesisat çalışması ve tüm elektrik tesisat çalışmasının da yapılacağı çalışmalar kapsamında bahçe yüksek aydınlatma direkleri ile aydınlatılacak.

 

MİMARSİNAN İLKÖĞRETİM OKULU’NDA NELER YAPILACAK?

Silivri Belediyesi Mimarsinan Mahallesi Semt Parkı düzenleme işi kapsamında Mimarsinan İlköğretim Okulu bahçesinde 2150 metrekare sert zemin uygulaması yapılacak. Aynı şekilde Mini Futbol Sahası, Basketbol Sahası ve Voleybol Sahası’nın yapılacağı bahçede, iki adet Satranç Oyun alanı oluşturulacak. Çocuk Oyun alanının da yer alacağı bahçe düzenlemesinde, fitness alanı ve bir adet kamelya bulunacak. Yeşil alan sulama tesisat çalışması ve tüm elektrik tesisat çalışmasının da yapılacağı çalışmalar kapsamında bahçe yüksek aydınlatma direkleri ile aydınlatılacak.

 

SIRADA HANGİ OKULLAR VAR?

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri Belediyesi tarafından okul bahçelerine yapılan düzenleme çalışmalarının 2013 yılında Hasan Özvarnalı İlköğretim Okulu ve Endüstri Meslek Lisesi ile devam edeceğini müjdeledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.