Şimşek: ‘500 milyon dolarlık mülkümüzü alan Sarıgül’ün okulu ile iş birliği yapılamaz’

Şimşek: ‘500 milyon dolarlık mülkümüzü alan Sarıgül’ün okulu ile iş birliği yapılamaz’

Şişli Belediyesi CHP Meclis Üyesi Emin Vahap Şimşek; ‘Şişli’nin 500 milyon dolarlık mülklerini 1 TL’ye alan ve hukuki ihtilaf yaşadığımız Şişli Meslek Yüksek Okulu ile iş birliği yapılamaz’ dedi.

Eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, başkanlığı döneminde, mülkiyeti Şişli Belediyesi’ne ait, değeri 500 milyon dolar olan 9 taşınmazı 29 yıllığına 1 TL karşılığında almıştı.

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, Eylül Ayı Meclis Toplantısı’nda, İstanbul Kent Üniversitesi ile iş birliği yapılması için kendisine yetki verilmesi teklifini getirmişti.

sisli-belediyesi-meclis-toplantisi1.jpg

ÖZATA, ŞİŞLİ MESLEK YÜKSEK OKULU’NUN DA

TEKLİFE DAHİL EDİLMESİNİ İSTEDİ

Mustafa Sarıgül’ün A takımında yer alan, Şişli Belediyesi DSP Meclis Üyesi Bayram Özata, Keskin’in bu önergesine Şişli Meslek Yüksek Okulu’nun da dahil edilmesini istedi.

Bayram Özata’nın ilk oturumda talep ettiği iş birliğine, Keskin olumlu baktığını açıklamıştı. Özata, ikinci oturumda bir kez daha hatırlatarak meclis gündemine alınmasını sözlü önerge olarak sundu.   

KESKİN, SARIGÜL’ÜN OKULU İLE İŞ BİRLİĞİ YAPMA SÖZÜ VERDİ

Muammer Keskin, Bayram Özata’nın önerisine karşılık, Şişli Meslek Yüksek Okulu ile ilgili hiçbir ön yargısının olmadığını söylemişti. Özata’nın ikinci oturumda tekrar hatırlatması üzerine Keskin, Sarıgül’ün okulu ile iş birliği teklifini Ekim Ayı meclisinde gündeme alınacağını söyledi.

Şişli Belediyesi CHP Meclis Üyesi Emin Vahap Şimşek, yaşanan bu gelişmeler üzerine söz alarak bu karara karşı çıktığını açıkladı.

emin-vahap-simsek.jpg

İŞTE, EMİN VAHAP ŞİMŞEK’İN KONUŞMASI

Biz, eğitime önem veriyoruz. Ben şahsen bir meclis üyesi olarak; özellikle kültür, sanat, eğitim, spor, kadın, gençlik, doğa, yeşil alan gibi toplumsal sorunlarda daha aktif olunması gerektiğini düşünüyorum. Bizim meclis toplantılarımızda sürekli içkili yerler dışında daha çok eğitimle ilgili toplumun genelinin kabul ve fayda sağlayabileceği konularda meclis olarak karar alırsak çok daha başarılı ve doğru işler yapmış oluruz. 

Şişli Belediye meclisi olarak, yönetime geldiğimiz süreçten bu yana birçok üniversiteyle protokoller yaparak iş birliği için kararlar aldık.

“ŞİŞLİ MESLEK YÜKSEK OKULU İLE HUKUKİ İHTİLAFIMIZ VAR”

Şişli Meslek Yüksek Okulu’na benim bir çekincem var. Şişli Meslek Yüksek Okulu, Şişli Belediyesi’nin hukuki ihtilaf halinde olduğu, Şişli halkına ve kamuya ait gayrimenkulleri, bize göre hukuk dışı yöntemlerle elinde bulunduran bir kurum.

“İLK ÖNCE ŞU BİZİM MÜLKLERİMİZ GERİ VERİLSİN”

Sayın Özata, son iki meclis toplantısında da sürekli Şişli Meslek Yüksek Okulu’nu gündeme getiriyor. Geçen meclis toplantısında söylediği, Şişli Belediyesi ile Şişli Meslek Yüksek Okulu arasında iş birliği yapılmasını bu toplantıda bir kez daha söyledi.

“ŞİŞLİ’NİN BU MÜLKLERE İHTİYACI VAR”

Sayın Özata ben daha önceki bir meclis toplantısında da size söylemiştim. Bir eğitim kurumu olarak benim şahsımın itirazı yok. Ben tutumunuzdan anlıyorum ki, siz bu Şişli Meslek Yüksek Okulu ile çok iyi ilişkileriniz var.

Şişli halkının seçtiği bir meclis üyesi olarak, Şişli Meslek Yüksek Okulu’nu yönetenlere söyleyin, şu Şişli’nin mülklerini teslim etsinler. Şişli’nin bu mülklere ihtiyacı var.

“HAYRİ İNÖNÜ DAVA AÇTI BİZDE İLK MECLİSTE KARAR ALDIK”

Sayın Hayri İnönü döneminde bu mülklerin geri alınması için önemli adımlar atarak davalar açıldı ve başarılar da elde edildi. Bizim dönemimizde, Şişli Belediyesi’nin ilk meclis toplantısında da bir karar aldık.

“ALDIĞIMIZ KARARDAN SONRAKİ SÜREÇTEN BİLGİMİZ YOK”

Sayın Başkan, bu geçen 18 aylık süreçte biz ne durumdayız tam anlamıyla bir bilgimiz de yok. Şişli Belediye Meclisi’ne, Şişli’nin gayrimenkulleri ile ilgili bir bilgi verilsin. Bu açılan davalarla ilgili ne aşamada olduğumuz anlatılsın bizde bilelim. Hatta Hukuk İşleri Müdürümüz tüm meclis üyelerine bu hukuki süreçle ilgili bilgiler versin. Biz meclis üyelerinin de yapabileceği katkılar varsa söyleyin bizde sunalım.

“1 TL’YE ALINIP MİLYONLARCA LİRAYA KİRAYA VERİLİYOR”

Şişli Meslek Yüksek Okulu’nun 1 liraya aldığı yerler ticari gelir elde etmek amacıyla kullanılıyor. Mahmut Şevket Paşa Mahallesi’ndeki yer bir başka eğitim kurumuna kiraya verilmiş. Bizde 1 liraya alıyor. Bir başka kuruma aylık 100 bin 150 bin liraya kiraya veriliyor.

Şişli Meslek Yüksek Okulu’nun bu mülklere ihtiyacı varsa da, Şişli’nin mülklerini geri aldıktan sonra, kamu yararına uygun bir şekilde değerlendirilerek konuşulabilir. Bunu da birlikte bir komisyon kurarak yapabiliriz.

“ŞİŞLİ’DEKİ VATANDAŞLARIMIZIN İHTİYAÇLARI VAR”

Şişli’de insanlar bırakın çocuklarının eğitim giderlerini karşılamayı günlük iaşelerini dahi karşılayabilecek durumda değiller. Eğer bu kaynaklar kamuya belediyeye geri dönerse biz onu çok daha iyi bir şekilde kullanabiliriz.

“HALKI ÖRGÜTLEYİP OKULUN ÖNÜNE GİDELİM”

Başkanım sizde daha önceki meclis toplantılarında 500 milyon dolar mal varlığından bahsetmiştiniz. Tüm toplantılarda da bunu dile getiriyorsunuz. Biz artık bekleyerek değil, net bir aksiyon alarak tavrımızı ortaya koymamız gerekir.

Teşvikiyeliler, haklarını aramak için günlerdir yürüyor. Gerekirse biz de örgütleyelim halkı, Şişli’nin malları için Şişli Meslek Yüksek Okulu’nun önüne gidelim.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.