Yine pazarlıkla bir ihale daha! Şişli Belediyesi, alışkanlık halinde getirdi!

Yine pazarlıkla bir ihale daha! Şişli Belediyesi, alışkanlık halinde getirdi!

Şişli Belediyesi bir adrese teslim ihale daha vererek, pazarlıkla ihale vermeyi alışkanlık halinde getirdi!

ŞİŞLİ’DE PAZARLIK VE DOĞRUDAN TEMİN İHALELERİ BİTMİYOR

Şişli Belediyesi’nde pazarlıkla ihale verilmesi gelenek haline geldi.

Bu seferki ihale ise, ‘Şişli ilçe sınırlarını kapsayan alanda kentsel dönüşüm strateji belgesi hazırlanması’ oldu.

Bu ihaleyle ilgili Şişli Belediyesi’nin belirlediği yaklaşık maliyet 321.500 lira. İhale en düşün fiyat veren 317.000 lira, en yükse fiyat veren ise 319.000 lira olması dikkat çekti.

strateji-belgesi-yayinlanmasi-sozlesme.jpg

Şişli Gazetesi olarak,, geçtiğimiz dünlerde de yine pazarlıkla, ‘Şişli’de yapı stoğu tespiti ve yapı analiz çalışması’ ihalesi yine pazarlık yöntemi ile yapıldığının haberini yapmıştık.

Şişli’de yapı stoğu tespiti ve yapı analiz çalışması ihalesi yine pazarlık yöntemi olan 21 F maddesi ile yine adrese teslim olarak, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın kayın biraderine verilmişti.

KENTSEL DÖNÜŞÜM MÜDÜRLÜĞÜ NE İŞ YAPACAK

Şişli Belediyesi’nde Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü bulunuyor. Bir de sadece Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’nden sorumlu başkan yardımcısı var.

Pazarlıkla yapılan onca ihaleden sonra, bir de analiz ve tespit için ihaleler de yapıldıktan sonra, Şişli Belediyesi ‘Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’nün ne iş yapacağı merak konusu oldu.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE UZMAN BÜROKRAT ŞİŞLİ’DE

Şişli Belediyesi Koordinatör Başkan Yardımcısı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğünün bağlı olduğu Şişli Belediyesi Başkan Yardımcılığı makamında Resül Emrah Şahan bulunuyor. Şahan, Ekrem İmamoğlu’nun A takımında yer alan, Beylikdüzü Belediyesi’nde ve İstanbul’da kentsel dönüşüm de uzman bir bürokrat.

resul-emrah-sahan-sisli-belediyesi-koordinator-baskan-yardimcisi.jpg

Şişli Belediyesi’nde yapılan bu ihalelerin sürekli pazarlıkla yapılması da kafa karıştıran ve dikkat çeken başka bir unsur oldu.

Kamu İhale Kurumu, 21 F maddesi ile yapılabilecek ihalelerin hangi şartlarda ve nasıl yapılabileceğini kanunla belirlemiş.

21 F MADDESİ, DOĞAL AFET DURUMUNDA UYGULANABİLİYOR

Bir ihalenin, 21 F maddesine göre yapılabilmesi için; Doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen veya idare tarafından önceden öngörülemeyen olayların ortaya çıkması üzerine ihalenin ivedi olarak yapılmasının zorunlu olması gerekiyor.

ŞİŞLİ’DEKİ TÜM EV VE İŞ YERLERİ KONTROL EDİLMELİ

Bu ihale ile, Şişli’de bulunan tüm ev, iş yeri ve müştemilatlarının depreme dayanıklı olup olmadığının tespitinin yapılması ve analizinin de çıkarılması gerekiyor.

Şişli Belediyesi'nin tüm bu işlemlerin yapılabilmesi için verdiği süre ise toplam 90 gün.

ŞİŞLİ’NİN DEPREM ANALİZİ 90 GÜNDE ÇIKARTILACAK

Şişli Belediyesi, bu adrese teslim ihaleyi, Kamu İhale Kurumunun 2020/295583 kayıt numarası ile ihaleye çıkıyor.

İhale, 17.06.2020 tarihinde saat 11.00’de yapılıyor. Şişli Belediyesi ihaleyi alan firma ile 30.06.2020 tarihinde de sözleşme yapıyor. Bu ihalenin süresi ise 06.07.2020 tarihinde başlayıp 03.10.2020 tarihinde de son buluyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler