Site sakinlerinden Işıklar'a teşekkür

Site sakinlerinden Işıklar'a teşekkür

Silivri Erseven Sitesi sakinleri, 5000’lik planla ilişkin itiraz süreci ve plan detayları hakkında yol gösterici ve kolaylaştırıcı olduğu için Başkan Işıklar’a teşekkür etti.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, 1/5000’lik Nazım İmar Planlarla ilgili olarak vatandaşa yönelik bilgilendirme toplantıları yaparak, planda imar transferinin hak kaybına sebebiyet vereceğini belirtmişti. Silivrili hemşerilerini kendi yerleri ile ilgili itirazlarda bulunmaları konusunda uyaran ve itiraz süreci ile ilgili bilgiler veren Başkan Işıklar’a Erseven Sitesi sakinleri teşekkür ziyareti gerçekleştirdi.

“Size sürecin başından bu yana bilgilendirme toplantıları yaparak, yanımızda olduğunuz için teşekkür ederiz” diyen site sakinleri, Başkan Işıklar’ın plana nasıl itiraz edileceği konusunda teknik ekibiyle birlikte yol gösterici olduğunun altını çizdi. Işıklar’ın kendilerine tahsis ettiği otobüsle Büyükşehir Belediyesi’ne giderek itirazlarını bizzat elden teslim ettiklerini ifade eden site sakinleri, verdiği destekler için Başkan Işıklar’a teşekkür etti.

IŞIKLAR; “PLAN YENİDEN DÜZENLENMELİ”
Planın yeniden düzenlemesi gerektiğinin altını çizen Başkan Işıklar; “Planda imar transferi konusu belirsiz. Bu transfer nasıl yapılacak? Karşı taraf kabul edecek mi? Bu sıkıntı verici bir durum. Transfer alanında kalan binaların hiçbiri kaçak değil, gecekondu değil. Bu planın kalıcı, hesaplanabilir ve hakkı koruyan bir anlayışla tekrar düzenlenmesi gerekiyor” dedi. Başkan Işıklar vatandaşlardan gelen itirazlarla birlikte, 9 Şubat Cumartesi günü saat 14.00’de Belediye Meclis Salonu’nda teknik heyetle yapılacak son değerlendirme toplantısının ardından 1/5000’lik plana ilişkin tüm itirazları Büyükşehir Belediyesi’ne ileteceklerini belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.