Sokağa çıkma yasağının iptal edilmesi sosyal medyanın gündeminde

Sokağa çıkma yasağının iptal edilmesi sosyal medyanın gündeminde

Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yasağı iptal ettiğini 'gönlüm razı olmadı' tweetiyle duyurmasının ardından, Twitter kullanıcıları tepkilerini ‘yönetemiyorlar’ etiketiyle TT listesine soktu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gece yarısı yayımlanan son dakika genelgesiyle getirilen sokağa çıkma yasağının iptal edildiğini açıkladı. Sokağa çıkma yasağının iptal edilmesinin bir dizi çelişkili açıklamanın sonunda gelmesine siyasetçiler, bilim insanları ve sanatçılar tepki gösterdi.

İŞTE O TEPKİLER….

GELECEK PARTİSİ GENEL BAŞKANI AHMET DAVUTOĞLU

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: “Dün Sağlık Bakanı sokağa çıkma yasağı yok dedi. Akşam İçişleri Bakanı sokağa çıkma yasağı ilan etti. Şimdi de Cumhurbaşkanı yasağı kaldırdı. Bu bir yönetim krizi değilse, nedir? Ülkemizdeki her tür kriz temelde bir yönetim krizinin eseridir. Nerden baksan tutarsızlık!”

CHP İSTANBUL İL BAŞKANI CANAN KAFTANCIOĞLU

 

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu “Haftasonu sokağa; çıkılacak- çıkılmayacak – çıkılacak – çıkılmayacak – çıkılacak – çıkılmaya – çıkıla – çıkı – çı.. Papatya falı gibi bahtımıza ne çıkarsa #yönetemiyorsunuz” dedi.

İYİ PARTİLİ MEHMET ASLAN

İYİ Parti'li Mehmet Aslan,” Hükümet disiplini kaybetmiştir! Kurumlar arası iletişim kopmuş, ciddiyesizlik hakim olup, ülke dingonun ahırına dönmüştür! Yeter artık, yönetemiyorsunuz daha fazla millete zarar vermeden gidin! Aynı zamanda da Erdoğan/Soylu kılıçları çekilmiştir…” dedi.

GÖKHAN ÖZOĞUZ

Şarkıcı Gökhan Özoğuz “Abi şimdi çıkıyomuyuz, çıkmıyomuyuz ? #SOKAĞACIKMAYASAĞI” dedi.

GAZETECİ İRFAN DEĞİRMENCİ

Gazeteci İrfan Değirmenci, “Şimdi son durum ne? Elma derlerse çıkıyoruz, armut derlerse evde mi kalıyoruz? Biraz çıkıp virüsü şaşırtıp sonra ortadan mı kayboluyoruz? Son anda vazgeçtik derlerse bir Cuma gecesi eğlencesi olarak büfelere mi yığılıyoruz?” dedi.

CHP’Lİ MUHARREM ERKEK

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, “Saray, İçişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı…Birbirinden haberleri yok. Biri #SokağaÇıkmaYasağı yok diyor, diğeri ilân ediyor, Saray ise yasağı iptal ediyor. Devlet yönetme ciddiyetini tek adamın keyfi nedeniyle kaybetmek ne kadar üzücü…” ifadeleri kullandı.

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ PROF. DR. RAŞİT TÜKEL

İstanbul Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Raşit Tükel ,”Bilimsel ölçülere ve değerlendirmelere dayanmadığında, salgınla mücadelede gelinen nokta bu maalesef” ifadesini kullandı.

CHP’Lİ MUHARREM İNCE

Muharrem İnce, “Devlet hızlı karar almaz, devlet doğru karar alır. Sağlık Bakanı hafta sonu sokağa çıkma yasağı önerilmedi dedi, İçişleri Bakanlığı sokağa çıkma yasağı ilan etti, “şahsım” sokağa çıkma yasağını kaldırdı. Aklınız yerinde mi?” diye sordu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.