Sosyal bilimler liselerinin önemi panelde anlatıldı

Sosyal bilimler liselerinin önemi panelde anlatıldı

Uluslararası Bakalorya (IB) programına sahip ilk ve tek devlet lisesi olan İstanbul Prof. Dr. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi’nde sosyal bilimler liselerinin önemi anlatıldı.

Yenibosna’daki İstanbul Prof. Dr. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi’nde, 'Sosyal bilimler liselerinin dünü, bugünü ve yarını' adlı panel düzenlendi. Panelde sosyal bilimler liselerinin önemini anlatıldı. Fatih Üniversitesi Tarih Bölümü Başkanı Doç. Dr. Erdoğan Keskinkılıç’ın moderatörlük yaptığı panele İstanbul Prof. Dr. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Faruk Tosun, Denizli ve Elazığ’dan okul aile birliği üyeleri, öğretmenler, veliler ve çok sayıda örgenci katıldı.

Konuşma yapan Doç. Dr. Erdoğan Keskinkılıç, “Şu an Ankara’da Sosyal Bilimler Üniversitesi açılıyor. Umarım bu liselerin devamı üniversitelerle taçlanır. Başkalarının medeniyetine fason üretmeden bu coğrafyanın değerleri ve sizin ürettiğiniz teorilerle çok daha iyi sonuca ulaşır. Amerika Irak’ı işgal ettiğinde araya ilk olarak Sosyal Bilimcileri göndermiştir. Orada neler olup bitiyor, arkeolojisi nasıl, insanlar nelerden nefret edip seviyor bunları öğrenmek istemiştir. Sonra da gidip orayı işgal etmiştir. Sosyal bilimciler çok önemlidir. Dünyada her şeyin karşılığı sadece para ve statü değildir. Türkiye belli bir kabuğu kırmış ve yükselen bin ülke. Türkiye’de şu an devlet üniversiteleri ve vakıf üniversiteleri var. Üniversitelerde İngilizce eğitime önem veriliyor. İngilizce bölüm yapan bir bölüm okumanızı isterim. Şu an Türkiye’deki hemen hemen bütün üniversitelerde temel sosyal bilimlerde hoca açığı var. Başlangıç maaşınız da 3 bin 500 TL. 2-3 yıl sonra da 6 bin TL’ye kadar yükseliyor. Medeniyet reel gerçeklerin görmezlikten gelmek demek değildir. Sosyal bilimlerin hem maddi karşılığı hem de statü karşılığı vardır.” ifadelerini kullandı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.