Suat Özçağdaş: ‘Kent suçlularıyla mücadelemiz devam edecek’

Suat Özçağdaş: ‘Kent suçlularıyla mücadelemiz devam edecek’

Savcılığın soruşturma başlattığı, CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş, kendisinin yalan, yanlış ithamlarla linç edilmeye çalışıldığını söyleyerek, ‘Kent suçlularıyla mücadelemiz devam edecek’ dedi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un evinin fotoğraflarını çektiği iddiasıyla, savcılığın soruşturma başlattığı, CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş, Fahrettin Altun’un evinin kamera kayıtlarından tüm gerçeklerin ortaya çıkabileceğini söyledi.

“BELEDİYE MECLİS GRUP BAŞKANI OLARAK İNCELEME YAPTIM”

Ben Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı, aynı zamanda da partimin grup başkanı olarak, Üsküdar İlçesi’nde yaşanmakta olan, bir imar sorunu olarak, gidip yerinde gözlemlemek istedim.

Boğaziçi İmar Kanunu’na göre, herhangi bir alanda Boğaziçi ön görünüm bölgesinde inşaat yapmak için izin almak zorunluluğu vardır.

“FAHRETTİN BEY’İN EVİNİ BİLMEM”

Fahrettin Altun Bey’in yanında bulunan arazinin yanında bulunan araziyi görmek için gittim. Fahrettin Bey’in evini bilmem. Araziye baktım. Bir inşaat çalışması olmadığını gördüm. İl Başkanımı aradım, kendisine rapor sundum. Arazinin fotoğrafını kendilerine gönderdim. Kısa bir süre sonra da oradan ayrıldım.

“POLİS MEMURLARINDAN KAÇMADIM”

Görevli polis memurlarına, kendimi tanıttım, iyi günler dedim. Ayrılırken iyi nöbetler dedim. Sonrasında işim gereği tekrar oradan geçerken tekrar merhabalar dedim.  

Aradan birkaç saat sonra emniyetten arandım. Emniyetteki görevli polis memuru arkadaşlar, böyle bir şey yaptınız mı başkan diye sordular. Ben de evet, gittim dedim ve olanları anlattım. Memur arkadaşlar teşekkür ederiz dediler telefonu kapattık.

“KARAKOLDAKİ MEMURLARLA BİRKAÇ DEFA KONUŞTUM”

Sonra birkaç saat sonra tekrar aradılar, ifade vermeye karakola kadar gelebilir misiniz dediler. Bende tabi ki, yarın sabah saat 10’da gelebilirim dedim. Tekrar 1 ya da 1.5 saat sonra tekrar aradılar. Sayın Başkan akşam gelebilir misiniz dediler, gelirim tabi ki dedim ve gittim ifademi verdim.

“İFADEMİ VERDİKTEN SONRA LİNÇ KAMPANYASI BAŞLATILDI”

Ben ifademi verdikten sonra, gece saat 12’den sonra, medyada Fahrettin Bey’in evinin fotoğraflarını çektiğim, benim kaçtığım gibi inanılmaz yalan yanlış haberlerle linç kampanyası başlatıldı. İlçemizin içerisindeki tüm kamusal alanların korunmasıyla alakalı, giderim yerinde incelerim, bakarım, araştırırım. Var ise suç unsuru, yetkililere suç duyurusunda bulunurum.

“BEN DE SUÇ DUYURULARINDA BULUNDUM”

Tıpkı bu süreçte Anadolu Adliyesi’nde başvurduğum gibi. İnternette dolan bir tutanak var. O da soruşturmanın bir parçasıdır. Burada soruşturmanın gizliliğinin ihlali var. Bu belge nasıl yansımış. Bunun hesabını sorulması için suç duyurusunda bulundum.

“KAMERA KAYITLARI VAR”

O tutanaktaki memur arkadaşlar yalan beyanda bulunuyorlar. Onların dediği gibi asla bir olay olmadı. Onlar hakkında suç duyurusunda bulundum. Fahrettin Bey’in evinin kamera kayıtları var. O görüntülere de ihtiyati tedbir konulmasını istedim. Bununla ilgili suç duyurusunda bulundum.

Ben ifademi verdikten 10-15 dakika sonra, nasıl oluyor da Ak Parti Üsküdar İlçe Başkanı, belediye başkanı sosyal medya hesaplarından benim verdiğim ifademe ulaşabiliyorlar. Demek ki ifadem de sızdırılmış. Bunun içinde suç duyurusunda bulundum.

Herkes şunu bilsin ki, Cumhuriyet Halk Partisi kent suçlularıyla mücadele etmeye devam edecek.

Bir arsaya bakmak suç ise, bu suçu işlemiş sayılırım. Hukuk önünde hesaplaşırız. Ben ve çalışma arkadaşlarım kamu adına çalışmaya devam edeceğiz.

 

Suat Özçağdaş: ‘Kent suçlularıyla mücadelemiz devam edecek’

Suat Özçağdaş: ‘Kent suçlularıyla mücadelemiz devam edecek’

Savcılığın soruşturma başlattığı, CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş, kendisinin yalan, yanlış ithamlarla linç edilmeye çalışıldığını söyleyerek, ‘Kent suçlularıyla mücadelemiz devam edecek’ dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.