Süleyman Tarık Balyalı, İBB CHP Grup Sözcüsü

Süleyman Tarık Balyalı, İBB CHP Grup Sözcüsü

Süleyman Tarık Balyalı Pendik Belediyesi Meclis Üyesi ve İBB Grup Sözcüsü

SÜLEYMAN TARIK BALYALI KİMDİR?

15.11.1973 tarihinde Pendik'te doğdu. İlkokulu, Ortaokulu ve Liseyi Pendik'te okudu. Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesinde Lisans, Okan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Muhasebe ve Denetim dalında yüksek lisansını yaptı.

"Tevkifata Tabi İşlemlerde KDV İadesi, Muhasebesi ve Karşılaşılan Sorunlar" konusunda yüksek lisans tezi çalışması bulunmaktadır.

Siyasete CHP'nde 1995 yılında üye olarak başladı. 1996 yılında CHP Pendik Gençlik Kolu Başkanı 1998-1999 yılları arasında da CHP İstanbul İl Gençlik Kolu Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. Yine hem gençlik kollarında hem de ana kademede ilçe, il ve kurultay delegelikleri yaptı. İlçe ana kademede iki dönem yönetim kurulu üyesi, bir dönem ilçe sekreteri olarak görev yaptı.

2009 yılında yapılan yerel seçimlerde Pendik Belediye Meclis Üyesi seçildi. Görev süresi boyunca 2 dönem CHP Grup Başkan Vekilliği ile 3 dönem Denetim Komisyonu üyeliği ve Plan Bütçe Komisyonu üyeliği yaptı.

Belediye Meclis Grup Başkan Vekilliği görevi halen sürmektedir. İSMMMO Meslek Yasası Komitesi Üyeliği, KAFFED (Kafkas Dernekleri Federasyonu) Yönetim Kurulu Üyeliği, 1864 İstanbul Kafkasyalılar Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği görevleri devam etmektedir.

Pendik'te Serbest Muhasebeci Mali Müşavir olarak kendisine ait büroda mesleğini icra etmeye devam etmekte olup, evli ve bir kız çocuğu babasıdır. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum