Sultanbeyli'de minikler atık pil topluyor

Sultanbeyli'de minikler atık pil topluyor

Sultanbeyli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, doğaya büyük zarar veren atık pillerin toplanması için tüm okullara atık pil toplama kutuları yerleştiriyor.

Son yıllarda sosyal sorumluluk projelerine büyük destek veren Sultanbeyli Belediyesi, atık pil toplama kampanyasında da farkını hissettiriyor. İlçe genelinde bulunan bütün okullara belediye tarafından atık pillerin toplanacağı kutular yerleştirildi.

İstanbul genelinde, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) ile ortaklaşa yürütülen atık pil toplama kampanyası kapsamında, Sultanbeyli’de piller okullara yerleştirilen kutularda toplanmaya başlandı.

 5 TONDAN FAZLA PİL TOPLANDI

Sultanbeyli genelinde bütün atıkların doğaya bırakılmasını önlemek adına çeşitli projeler geliştiren Sultanbeyli Belediyesi, son olarak atık pillerin geri dönüşümünü gerçekleştirip doğaya zarar vermesine engel olmak için bu önemli projede yerini aldı. 2009 yılından bu yana TAP ile ortaklaşa düzenlenen kampanyada, ilçede toplam 5 tondan fazla atık pil toplandı. Geçtiğimiz yıl Sultanbeyli, İstanbul genelinde düzenlenen yarışmada topladığı 5 ton pil ile ilçeler arasında 5. sırada yer aldı.

 “HER ATIĞI TOPLUYORUZ”

Atık pillerin yanı sıra çevreye zarar verebilecek her atığı imha eden Sultanbeyli Belediyesi, bu çerçevede bütün atıkları, vatandaşların bilgilendirmesiyle hemen topluyor. Özellikle mobilya ve evsel atıklar üzerinde duran belediye, doğaya zarar verilmemesi için bütün imkanlarını seferber ediyor.

 
Kampanyayla ilgili açıklama yapan Başkan Hüseyin Keskin, “Ekolojik dengenin bozulmasını önleyecek, yaşadığımız çevreye artı değer katacak her türlü projeye, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da desteğimiz tam olacaktır. Vatandaşlarımızdan da bu konuda daha fazla duyarlılık göstermelerini istiyoruz” dedi.

Pil toplama kampanyası 30 Nisan tarihinde sona eriyor.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.