Sultanbeyli'ye 7 yeni okul

Sultanbeyli'ye 7 yeni okul

Sultanbeyli son dönemde eğitim yatırımlarında atağa kalktı ve son üç yılda tam 16 yeni eğitim yuvasına kavuştu. Ancak sayı bununla sınırlı kalmadı. Bu yıl 7 okulun daha çalışmaları hızla sürüyor.

Eğitim çalışmalarına ağırlık veren Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, bu konuda ilgili kurumlarla konuyu masaya yatırmış ve yeni okullar ile eğitim projeleri üzerine çalışılmasını sağlamıştı. Kurumların otak çalışmaları sonucu 3 yılın sonunda ilçeye toplam 16 yeni okul kazandırıldı ve çok sayıda destek projesi hayata geçirildi.

Ancak derslik sayısı noktasında istenen seviye henüz yakalanamayınca ilçede 7 yeni okulun daha inşasına başlandı. Milli Eğitim Bakanlığı, İl Özel İdaresi, İstanbul Valiliği, TOKİ,  Sultanbeyli Kaymakamlığı, Sultanbeyli Belediyesi ve özel teşebbüsün katkılarıyla başlayan yeni okulların yapımı sürüyor. İstanbul’un ilçeleri arasında en çok eğitim yatırımı alan Sultanbeyli, yapılan yeni eğitim yuvalarıyla geleceğe emin adımlarla ilerliyor.

Hangi mahallelere yeni okul yapılıyor?
Yapımı devam eden ve önümüzdeki eğitim öğretim dönemine yetiştirilmesi planlanan okullar ilçenin bu anlamdaki derslik ihtiyacını karşılama noktasında büyük katkı sağlayacak.

Adil Mahallesi’ne iki okul yapılırken okulların biri Mimar Sinan Mahallesi’nde, bir diğeri Necip Fazıl Mahallesi’nde inşa ediliyor. Turgut Reis Mahallesi’nde eğitime başlayacak olan okulu Next&Nexstar firması üstlendi. Akşemsettin ve Fatih Mahalleleri de okul inşaatlarının bulunduğu diğer mahalleler…

Öğrencilere Eğitim Desteği
Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Hüseyin Keskin “En çok önem verdiğimiz yatırımların başında eğitim kurumları geliyor. Mülkiyet meselemiz bizi bu konuda zora soksa da okul alanları üretmeye çalışıyoruz. Yeni yapılan 16 okulun yanında ilçemizde şu anda 7 okulun daha yapımı devam ediyor. Okulların sayısının artması kalitemizi giderek yükseltiyor. Bu okulların yapımına destek olan tüm kurumlara çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.
İ
lçenin eğitim kalitesini artırmak adına çalışmaların devam edeceğini söyleyen Keskin, projelerden bahsetti ve “Sultanbeyli’nin eğitimdeki çıtasını yükseltmek adına birçok proje hayata geçirdik ve projelerin sonuçları da gayet güzel oldu. SBS 1001 Eğitim Destek Projesi ile SBS’ye hazırlanan birçok öğrencimize ücretsiz dershane eğitimi verdik. Bunun yanında Sultanbeyli Gençlik Eğitim Merkezi’ni hizmete açtık. Burada 400 öğrencimize ücretsiz eğitim veriyoruz. Çok yakında İstanbulensis Gençlik Merkezi hizmete girecek.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum