Tarihi Kuşdili Çayırı TBMM gündeminde

Tarihi Kuşdili Çayırı TBMM gündeminde

İstanbul Kadıköy'deki Kuşdili Çayırı diğer adıyla eski Salı Pazarı TBMM gündemine geldi. CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Genel Kurul'da yaptığı konuşmada ve verdiği soru önergesiyle tarihi Kuşdili Çayırı'nı yapılaşmaya açan planı Meclis'e taş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 3. derece doğal sit alanı Kuşdili Çayırı’na AVM yapılmasına ilişkin planı belediye meclisinde geçirdiğine ve planın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından da onaylandığını belirten Öğüt, Kuşdili ve çevresinin ticari alan haline getirildiğini vurguladı.
 
ÖĞÜT: YAPILAŞMAYA İZİN VEREN PLAN KİMLERE FAYDA SAĞLAYACAKTIR
 
Plana konu alana 1 kilometre uzaklıkta İstanbul’un en kapsamlı AVM’lerinden birinin olduğunu söyleyen Öğüt, projeyle Kadıköy esnafının ve trafiğin de olumsuz etkileneceğini söyledi.
"Kuşdili Çayırının doğal sit alanı olması ve geçmişten bu yana yüklendiği yeşil alan ve deprem toplanma alanı fonksiyonun devam ettirilmesi kamu yararınadır" diyen CHP'li Öğüt, daha önce Danıştay'dan dönen projenin neden yeniden gündeme alındığını, projenin kimlere fayda sağlayacağını sordu.
 
 
CHP İstanbul Milletvekili Öğüt soru önergesinde ise şu soruları yöneltti.
1) Plana konu alana 1 km uzaklıkta İstanbul' un en kapsamlı alışveriş merkezlerinden biri varken Kuşdili Çayırı'na hangi gerekçeyle AVM yapılması planlanmaktadır?
2) Kuşdili Çayırı'na alışveriş merkezi veya benzeri bir yapı inşa edilmesi yerine neden geçmişten bu yana yüklendiği yeşil alan fonksiyonunun devam ettirilmesi ya da kamu yararına, koruluk veya park yapılması düşünülmemiştir?
3) Söz konusu plana Bakanlığınızdan onay verilirken bölgenin 3.derece doğal sit alanı olduğu ayrıca deprem kuşağında yer alan İstanbul'da son kalan deprem toplanma alanlarından birinin Kuşdili Çayırı olduğu göz önünde bulundurulmuş mudur; buna rağmen neden onay verilmiştir?
4) Kadıköy halkının yapılaşmaya karşı imza kampanyası başlattığı göz önüne alındığında, plan kabul edilip onaylanırken neden vatandaşların tepkileri dikkate alınmamıştır?
5) Kuşdili Çayırı imara açıldığı ve alışveriş merkezi yapıldığı takdirde bölge esnafının uğrayacağı zarar hesaplanmış mıdır?

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum