Tarihine Değer Verenlerin Yeri Peramezat

Tarihine Değer Verenlerin Yeri Peramezat

Tarihi öneme sahip eşyaların satıldığı yerlere bit pazarı denir. Hala insanların vazgeçemedikleri bit pazarları Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde kurulmaktadır.

Tarihimizin Önemli Bir Değeri Bit Pazarları

 

            Tarihi öneme sahip eşyaların satıldığı yerlere bit pazarı denir. Hala insanların vazgeçemedikleri bit pazarları Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde kurulmaktadır. Bit pazarlarında insanlar ellerinde bulunan kullanmadıkları eşyaları satmaktadırlar. Pazarların kurulması Osmanlı dönemlerine kadar gitmektedir. Pazarlarda satılmak istenen mallar, çalıntı konusunda sıkı bir kontrolden geçirilmekteydi. İşte sanatseverlere bu konuda önem veren, Pera Mezat Müzayedecilik firması bünyesinde bit pazarı malları bulundurarak kolaylık sağlamaktadır.

 

 Tertemiz Özenle Seçilmiş Müzayede Malları

 

            Peramezat.com içerisinde çalıntı mallar kesinlikle bulunmaz. Müzayedeler içerisinde bulunan mallar eskicilerden tedarik edilmemektedir. Müzayede galerisinde yer alan ürünler tertemiz ve özenle seçimi yapılmıştır. Bu müzayedelerde aynı zamanda çok çeşitli koleksiyon ürünleri de bulunmaktadır. Örnek vermek gerekirse; belirli bir zamanı kapsayan yerli, yabancı filmler, diziler, müzik, çizgi filmler, bilgisayar oyunları koleksiyonları yer almaktadır. Bu geniş kapsamlı koleksiyon çeşitleri ile Pera mezat sanatseverlerin ve tarihçilerin ilk uğrak noktası olmuştur.

 

 Arşiv Bölümü Dikkatleri Üzerine Çekiyor

 

            Bu mallara ilgi duyan sanatseverler www.peramezat.com sitesine girerek bit pazarı ürünlerine ulaşabilirler. Site ekranının sağ üst köşesinde bulunan arşiv kategorisine girerek en nadide pazar ürünleri hakkında ayrıntılı bilgilere ulaşılabilir. Arşiv kategorisinde yüzlerce müzayede bulunmaktadır. Sayfalar arasında gezilerek ilgi duyulan müzayedelere girerek ürünlerle ilgili ayrıntılara ulaşabilir. Örneğin; Değer sanatçımız Zeki Müren’in siyah beyaz fotoğraf koleksiyonu ilgi uyandırmaktadır.

 

 Çok Nadide Müzayede Ürünleri Peramezat’ta Yer Almaktadır.

 

            Herhangi bir müzayede bölümüne girildiğinde açılış ve güncel fiyat bilgileri dikkat çekmektedir. Belirlenen süreler arasında teklif verilerek müzayede ürünlerini satın almak çok kolaydır. Efemera obje, tavan arası, spor, Osmanlıca efemara, taş plak müzayedesi olmak üzere çok çeşitli müzayedeler arşiv kategorisinde yer almaktadır. Spor müzayedesi 39 içerisine girildiğinde 7 gün 1933 Tarihli Galatasaray’ın aslanı Nihadın ev hayatı Nihat Bekledik, genç milli takımımızın 1954 Almanya Hatıraları, Fenerbahçe gazatesi maç günlüğü, Trabzonspor and kartpostalları, Vefaspor’lu futbolcu gibi çok nadide müzayede ürünleri bulunmaktadır.

 

            Peramezat sitesi içerisinde yer alan bu kapsamlı müzayede ürünleri incelendikten sonra karar verilen müzayedelere katılarak, çok uygun fiyatlara evlerdeki eksik kalan koleksiyonlar tamamlanabilir.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.