Tasarrufla Ev Nasıl Ev Sahibi Yapıyor?  

Tasarrufla Ev Nasıl Ev Sahibi Yapıyor?  

Tasarrufla Ev Nasıl Ev Sahibi Yapıyor?  

Tasarrufla Ev Nasıl Ev Sahibi Yapıyor?  

Ev almaya karar vermek insanlar finansal yük getirir. Tasarruf ile ev almak birçok kişi işin olmazsa olmazıdır. Tasarruf ile ev alırken faizsiz ve peşinatsız yollar oldukça önemli avantaj sağlar. Ev almak denilince akla ilk gelen ev kredisi ya da taksitle ev almak fikridir.

Faiz oranlarına bakıldığında bankaların verdiği kredi uzun vadede düşünüldüğünde yüksek maliyet çıkarmaktadır. Neredeyse ev iki katı fiyatına gelmektedir. Ev kredisi çekmek yerine faizsiz ev alma yollarını aramak daha mantıklı olacaktır. Aylık gelirinizin her ay yüzde olarak belli bir kısmını ev almak için ayırmak atacağınız ilk adım olabilir

Nasıl Tasarruf Yapılır?

Peşinat alan veya peşinat almadan çekiliş usulüne göre ödemeler düzenleyen sistemler vardır. Kendi kendinize para biriktirmek, kredisiz ev almak insanlara zor gelebilir. Ancak bir yere borçlandığı zaman insanlar kendini zorunlu hisseder ve evin bütçesini ona göre ayarlar.

Tasarrufla Ev Sahibi Olmak

Bir bankadan ev için kredi almak, istediğiniz evin yüzde 10 ile 15’lik kısmını peşinat olarak vermek zorunda kalırsınız. Ev alma işleminde bu rakam alınmak zorundadır. Bunun yerinde elinde az miktar para olanlar sisteme katılma payı ödeyerek, sizin belirlediğiniz tasarrufla ev sahibi olmak için ödeme yapmaya başlayabilirsiniz.

Tasarruf Sistemi

Bu sistemde kira öder gibi taksitler halinde ev almak mümkündür. Kredi çekerken yüksek maliyetlerden kurtulma şansı vardır. Taksitli evlerde evin inşaat kısmından başlatanlarda vardır. Ev için birikim yapmak fikri zordur. Sadece birikimle olmaz aynı zamanda paranızın değer kazanması da önemlidir.

Birikimin Önemi

Ev kiralarındaki yüksek artış ve kiraya verdiğiniz her paranın boş yere gidiyor olma fikri insanlara faizsiz ev alma konusunu cazip hale getiriyor.  Orta gelirli insanlar giderek hayat pahalılığı artan dünyada birikim yapamıyor. Orta gelirli insanlar için ev alma hayal durumuna geliyor. Maaşlarında kesinti yaparak birikim yapmak insanlar zorluk çıkartacaktır.

Bu nedenle tasarrufla birim yapma fikrini küçümsememek gerekir. Bu konuda doğru bilgi edinmek, doğru yönlendirilmek gerekir. Gereksiz ve acil olmayan harcamalardan elde edilen birikim, hiçbir yatırım yapılmasa bile ilerisi için bir güvence oluşturacaktır.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.