Tekin: Kent mağduru kalmayacak

Tekin: Kent mağduru kalmayacak

Yüzlerce Roman vatandaş bu gün CHP Genel başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ve Sezgin Tanrıkulu'nun da katıldığı programla Cumhuriyet Halk Partisi'ne üye oldu.

Partisinin Gaziosmanpaşa İlçe Örgütü tarafından düzenlenen partiye katılım töreninde konuşan CHP Genel başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, aday olması ve partisinin iktidar olması durumunda kent mağduru kalmayacağını söyledi.

 

TEKİN’E GOP’TAN BÜYÜK İLGİ

İstanbul'un en büyük Kentsel Dönüşüm projesinin sürdürüldüğü Gaziosmanpaşa'nın Sarıgöl ve Merkez mahallelerinde yaşayan yüzlerce Roman vatandaş CHP Genel başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ve Sezgin Tanrıkulu'nun da katıldığı programla Cumhuriyet Halk Partisi'ne üye oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi Gaziosmanpaşa ilçe örgütüne katılan Romen vatandaşların rozetlerini CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Sezgin ve CHP Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Mehmet Polat birlikte taktı.
Rozet takma törenine; CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Sezgin Tanrıkulu, CHP Gaizosmanpaşa Belediye Başkan Aday adayları Ferhat Epözdemir, CHP Sultangazi Belediye Başkan Aday Adayı Hüseyin Kara, CHP Sultangazi Belediye Başkan Aday Adayı Ali Acar, Sultangazi İl Genel Meclis Üyesi Sait Coşkunoglu, CHP Gaziosmanpaşa Belediye Meclis Üyeleri, CHP Gaziosmanpaşa İlçe Yönetimi, Romen Dernek Başkanı SalihŞentürk, partililer ve çok sayıda Roman vatandaş katıldı.

 

POLAT, "5 AY DAHA DİRENİN"

Rozet takma töreninde konuşan Gaizosmanpaşa İlçe başkanı Mehmet Polat, "Gaziosmanpaşanın en eski yerleşimcileri olan Romen vatandaşlarımız Kentsel dönüşüm uygulaması adı altında yerlerinden çıkarılmak isteniyor. Bu gün tek çareyi Cumhuriyet Halk Partisinde bulan 500 Romen vatandaşımız toplu olarak Paritmize katılım sağlamıştır. İnsanları korkutarak simsarlar yollayarak buralar sizin değil sizler buralarda 40 yıldır beleşe oturdunuz diyenlere inat gelin 5 ay daha direnin. 5 ayın sonunda Cumhuriyet Halk Paritsi Gaizosmanpaşa'da iktidara geldiğinde Kentsel dönüşüm nasıl uygulanıyor hepiniz göreceksiniz" dedi.

 

TANRIKULU "SOLU VE SOSYAL DEMOKRASİYİ İKTİDARA TAŞIYACAĞIZ"

CHP Genel başkan yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Cumhuriyet Halk Paritisi'nin Sosyal Demokrat kimliğiyle Türkiye'de iktidara geleceğini söyledi. Tanrıkulu, "Tüm Türkiye'yi cumhuriyet halk partisi çatısı altında toplamak için uğraşıyoruz. Bunu da Cumhuriyet Halk Partisi'nin "Sosyal Demokrat" kimliğiyle başaracağız. Ülkemizde, yaşam biçimimizi dizayn etmek isteyen bir zihniyet var. Biz, Siyasetin yaşam biçimini dizayn etmesine karşıyız. Bizler, hep beraber 1 Nisan günü solu ve Sosyal Demokrasiyi tüm Türkiye'de iktidara taşıyacağız" şeklinde konuştu

 

BÜLENT ECEVİT, ÖLÜM YILDÖNÜMÜNDE SAYGIYLA ANILDI

Gaziosmanpaşa Gözde Düğün Salonu'nda yapılan programda, son olarak konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Bülent Ecevit'in ölüm yıldönümü olması nedeniyle katılımcıları bir dakikalık saygı duruşuna davet etti.

Saygı duruşunun ardından konuşan Tekin, Kentsel dönüşümde yaşanan mağduriyete değindi. Yıllar öncesinde yaptıkları toplantılarda vatandaşları defalarca uyardıklarını ifade eden Tekin, bu gün gelinen noktada vatandaşların mağduriyet yaşamasının asıl sebebinin söylemelere kulak asmamalarının sonucu yaşandığını kaydetti. Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidar olduğu bir çok ilçede Kentsel dönüşüm mağduriyetinin yaşanmadığını söyleyen Tekin, Cumhuriyet Halk Partisi'nin tüm Türkiye'de iktidara gelmesiyle beraber mağduriyetin ortadan kaldırılacağını belirtti.




Tekin, sözlerini şöyle sürdürdü:
İstanbul'un birikmiş temel sorunlarından bir tanesi mülkiyet sorunu. Gerçekten İstanbul'da yüz yurttaşımızın 30'u mülkiyet sorunuyla karşı karşıya. Bir kısmı kentsel dönüşüm, bir kısmı deprem dönüşümü ve 2B olmak üzere binlerce yurttaşımızın mülkiyet sorunu var. Yani eviniz var tapunuz yok, tapunuz var imarınız yok. 2 veya 2 buçuk yıl içerisinde inşallah iktidar olur ve belediye başkanı olursam 50 yıldır çözülememiş mülkiyet sorununu çözeceğiz" dedi.

Bürokrasiye boğan değil, hayatı kolaylaştıran bir anlayışla İstanbul halkına hizmet etmeye talip olduklarını söyleyen Tekin, "İstanbul'un en temel sorunlarından bir tanesi de ulaşım sorunu. Ulaşım sorunuyla ilgili çözüm projelerimizi ortaya koyacağız. Yine maalesef üzerinden 14 yıl geçmesine rağmen Marmara depreminden sonra deprem dönüşümü bir türlü sağlanamamıştır. Bütün bunları İstanbul halkına anlaşılabilir bir şekilde anlatmak istiyoruz. Ama her şeyden daha önemlisi, kirlenmiş siyaseti ve kirlenmiş belediyecilik anlayışını bertaraf edip, şeffaf, hesap verebilir, anlaşılır bir belediyecilik anlayışını oturtmak istiyoruz. Bürokrasiye boğan değil, hayatı kolaylaştıran bir anlayışla İstanbul halkına hizmet etmeye talibiz" diye konuştu.

Aday adaylığı ile ilgili olarak İstanbul halkına seslenen Tekin, bütün mazlum ve mağdurları Kadıköy Meydanı'na beklediğini belirterek, "Özellikle İstanbul'un çeperlerinde oturan çok sayıda yurttaşımızın, çok ciddi sorunları var. Hangi siyasi partiye oy vermiş olursa olsun, uzun yıllardır yaşamında beklentisine cevap verilmemiş iktidarlara oy vermemelerini ve kendileri gibi, kendilerinin sorunu çözebilecek anlayışa oy vermelerini istiyorum. 'Evet, bu İstanbul'da ben de varım, önümüzdeki süreçte haklarıma sahip çıkmak istiyorum' diyen bütün mazlum ve mağdurları Kadıköy Meydanı'na bekliyorum" şeklinde konuştu.
Daha sonra rozet takma törenine geçen Tekin, burada partililere hitap etti. Tekin, mülkiyet sorununu 2 yıl içerisinde çözmezse bir dakika o koltukta oturmayacağını söyleyerek, "Tam 40 yıldır, 70'lerden beri 100 vatandaşımızın 28 tanesinin mülkiyet sorunu şuanda ortada. Bunların tamamını inşallah görev alırsam, belediye başkanı adayı olursam, belediye başkanı olursam sadece 2 yıl içerisinde çözmezsem bir dakika o koltukta oturmayacağım" dedi.

Marmaray'da oluşan arızalarla ilgili olarak da konuşan Tekin, Marmaray'ın büyük bir proje olduğunu ve arızaların gayet normal olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

"Gayet normaldir, büyük bir projedir. Büyük bir projenin içerisinde bu aksaklıkların olması son derece doğaldır. Marmaray projesi hepimizin hayalinde olan bir projedir. Bunu başlatan bu projenin talimatını veren, kredisini sağlayan ve bugün bu projeyi bitiren herkese teşekkür etmek istiyorum. Keşke daha erken olsaydı. Maalesef gecikmiş bir projedir. Ama aynı zamanda Marmaray projesinin hatlarının da ivedilikle yapılması gerektiğine inanıyorum. Başarılı projedir, inşallah bu arızalar kısa sürede giderilecektir."
Tekin, daha sonra partiye yeni katılan üyelerin rozetini takarak salondan ayrıldı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.