Teksif: İşçi mağdur edilecek

Teksif: İşçi mağdur edilecek

Teksif Sendikası Topkapı Şube Başkanı Naim Akın, Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Yasa Tasarısı'yla işçilerin mağdur edildiğini, hak arama mücadelesinin ellerinden alındığını savundu.

Türkiye Tekstil, Örme ve Giyim Sanayi İsçileri’nin sendikası olan Teksif Sendikası Topkapı Şube Başkanı Naim Akın,  geçtiğimiz aylarda yürürlüğe giren "Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu Tasarısını" eleştirdi. 

Naim Akın,
30 kişiden daha az işçi çalıştıran işyerlerinde işçilerin sendikal nedenle işten atılmaları halinde işe iade davası açma haklarını düzenleyen fıkranın tasarıdan çıkarılmasının, işçilerin sendikal tazminat alma haklarını ortadan kaldırıldığını söyledi. Akın, bu tasarı yüzünden birçok kişinin mağdur olacağını ve hakkını arayamayacağını savundu.

Sendikalı olabilmenin, işçiler için çok büyük bir getiri olduğunu anlatan Akın, “Sendikal özgürlüğün güvencesi” başlıklı maddeyle örgütlenmenin önünün kesildiğini, bu şekilde de milyonlarca işçinin temel insan hakkı olan örgütlenme özgürlüğünün ellerinden alındığını belirtti.

Yasanın yürürlüğe girmesinden sonra şube olarak da üye sayısında düşüş yaşadıklarını kaydeden Akın, “Şube olarak bulunduğumuz bölgede çok fazla küçük çaplı iş yeri ve işçi var ve bu yasayla birlikte hepsi mağdur olacak” diyerek  sendikalı olamayan arkadaşları adına üzüldüğünü söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.