Temiz Doğa'cılar Yeşil Pota'da

Temiz Doğa'cılar Yeşil Pota'da

"Yeşil Pota, Temiz Doğa" projesi kapsamında Ataşehirli öğrenciler, Fenerbahçe Ülker ile Tofaş basketbol takımları arasında oynanan karşılaşmayı büyük bir keyifle izledi.

Ataşehir Belediyesi, Ülker Sports Arena ve ÇEVKO işbirliği ile Fenerbahçe Spor Kulübü'nün de katkılarıyla hayata geçirilen "Yeşil Pota, Temiz Doğa" projesi kapsamında kampanyaya katılan ve öğrenci başına en çok atığı biriktiren 3 okuldan toplam 200 öğrenci, 18 Kasım Pazar günü Ülker Sports Arena'da Fenerbahçe Ülker ile Tofaş basketbol takımları arasında oynanan karşılaşmayı izlediler. Fenerbahçe Ülker'in 74-66'lık sonuçla galip geldiği karşılaşmayı büyük bir heyecan ve coşku ile izleyen öğrenciler, kendilerine bu imkanı sağladığı için Ataşehir Belediyesi'ne teşekkürlerini sundu. 

ÇEVRE BİLİNCİ-BASKETBOL SEVGİSİ

Çevre bilincinin, basketbol sevgisi ile pekiştirilmesini hedefleyen projenin ilk etabına, Ataşehir bölgesinde yer alan 40 ortaokulun 23'ü katılım gösterdi. 23 okuldan toplam 11.102 öğrenci 9.297 kg geri dönüşümlü atık toplayarak çok büyük bir başarıya imza attılar. Öğrenciler toplamış oldukları atıklarla 85 ağacın kesilmesini engelledi, 100 litre petrol, 41.250 kw elektrik tasarrufu sağladı ve yaklaşık 4.5 ton karbondioksit gazının atmosfere salımını önledi. 


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.