Tepecik imar sorununu çözen Akgün’e plaket verildi

Tepecik imar sorununu çözen Akgün’e plaket verildi

Yaklaşık üç yıldır Tepecik’te imar sorunu yaşayan vatandaşların imdadına yetişen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’e imar sorununu Büyükşehirde çözdüğü için Tepecik’li müteahhitler teşekkür ederek plaket verdiler.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün Tepecik’li Müteahhitlerle bir ara geldiği toplantıda, Tepecik Mahallesi’nin imar sorununun çözümünde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Büyükçekmece Belediyesi Teknik Başkan Yardımcısı Nuraydın Sak ve İmar Müdürü Sefa Bingüler ile Ocak Ayı Büyükşehir meclisinden geçen Tepecik imar planı ile ilgili Müteahhitleri bilgilendiren Başkan Akgün ; “Tepecik Mahallesinin artık imarla ilgili hiçbir bir sorunu kalmamıştır” dedi.

İmar sorununu Büyükşehirle yapmış olduğu toplantılarla çözüme kavuşturan Başkan Akgün; “ Geçmiş zamanlarda vatandaşlarımızı yanlış yönlendirerek imarı olmayan yerlerde ev sahibi yaptılar. Mağdur olan vatandaşlarımızı uzun süreli görüşmelerimizin  ardından  rahata kavuşturduk. Şimdi imara uygun şekilde inşaatlar yapmanızı sizlerden bekliyoruz ” şeklinde konuştu.

Sözlerine devam eden Başkan Akgün; “Tepecik imar planları tamamıyla bitti böylece Tepecik halkının tüm imar sorunu ortadan kalktı. Daha önce yapılmış ama mahkeme kararıyla imar ve ruhsatları iptal edilmiş 2200’e yakın daire ve 100’e yakın dükkan, bunlarında imar plan sorunları Büyükşehir meclisinden geçerek tamamıyla çözmüş olduk. Bununla ilgili Tepecik halkının bir şikayeti olmayacak. Bundan sonra inşaat yapmaya başlayacaklar mevcut yapılmış olan inşaatların tamamı ruhsata bağlanmış olacak” şeklinde konuştu.

Bizim amacımız Tepecik Şehir Hayatına Kavuşsun…
Amaçlarının Tepecik ’i şehir hayatına kavuşturmak olduğunu söyleyen Başkan Akgün 2013 yılında Tepecik Mahallesinde yapılacak projeleri Müteahhitlere göstererek şunları söyledi; “Yapmış olduğumuz çalışmalarla alt yapısıyla elektrik hatlarıyla yol ve tretuvar çalışmalarımızla Tepecikte bambaşka bir şehir ortaya çıktı. Coğrafi konum olarak çok iyi bir yerleşim yeri olan Tepecik maalesef ki bu özelliğini şimdiye kadar kullanamadı. Şimdi tek amacımız var oda Tepecik’in güzelleşmesini sağlamak olacak”

Toplantı sonrasında Tepecik Mahallesinin imar plan sorununun çözümlenmesin de göstermiş olduğu üstün gayretlerinden dolayı Başkan Akgün’e ve ekibine teşekkür eden Tepecik’li müteahhitler Başkan Akgün’e bir plaket takdim ettiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.