Tepki Toplayan 2 dk'lık 19 Mayıs Töreni

Tepki Toplayan 2 dk'lık 19 Mayıs Töreni

Taksim'de yapılan 19 Mayıs töreni 2 dakikada tamamlanınca bazı vatandaşlar ve partililer tepki gösterdi.

     19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle, Taksim Cumhuriyet Anıtı’nda, İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen törenin 2 dakikada bitmesi, tepkilere yol açtı.
     Taksim Cumhuriyet Anıtı’nda İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü personeli, sporcu öğrencilerin yanı sıra, bazı siyasi parti temsilcilerinin de katılımı ile saat 10.00’da tören başladı. Yapılan anons ile İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İbrahim İlhami Koç, anıta çelenk bıraktı. Daha sonra saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.
     İstiklal Marşı’ndan sonra, törenin bittiği anons edildi. Bu sırada kortejden çıkan İşçi Partisi Beyoğlu İlçe Başkanı Zafer Bilgin; “Tören nasıl sona eriyor. Daha siyasi partilerin çelenkleri konmadı. Cumhuriyet’in kurucusu Cumhuriyet Halk Partisi’nin, İşçi Partisi’nin, Milliyetçi Hareket Partisi’nin çelenkleri konmadı. Nasıl bitiyor tören. Bu nasıl tören? Kim düzenliyor bunu. Cumhuriyet tekten yok. 19 Mayıs ve siyasi partiler var” sözleri çevredeki bir grup tarafından alkışlandı.
     Bu sırada Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, İşçi Partisi, Demokratik Sol Parti ve Genç Parti’nin çelenkleri anıta konuldu.
    Çelenklerin konulması sırasında İşçi partili Merdan Arslan da; “Yazıklar olsun. 20 saniyede Cumhuriyetin ana maddesini anmaya çalışıyorsunuz. Hangi kafayla. Hangi anlayışla. Cumhuriyet sahipsiz değildir” dedi.

ÖĞRENCİLERDE DURUMA ŞAŞIRDI VE ALKIŞLADI
    Bu arada törene getirilen liseli öğrenciler ise tartışmaları dinlerken alkışlarla protesto edince öğretmenleri tarafından anıttan uzaklaştırıldığı görüldü.

“BÖYLE YASAKSAVAR BAYRAM KUTLAMASI OLMAZ”
    Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Umut Oran “Bugün 19 Mayıs. Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun en önemli bayramlarından bir tanesinin 95. Yıldönümünü kutluyoruz. Bu önemli ve anlamlı tarihi günde maalesef İstanbul’da bir bayram kutlaması ve bayram protokolü olmamaktadır. Ne ilin valisi, ne ilin belediye başkanı burada. Ne de ciddi bir devlet protokolü yapılmış durumda. Göstermelik bir bayram kutlaması yapılmış durumda. Bunu kabul etmek mümkün değil. Böyle yasaksavar gibi bir bayram kutlaması olmaz. Olayı bu hale getirenleri biz de kınıyoruz. Bunun da böyle olmaması için her türlü mücadeleyi sonuna kadar vereceğiz. Cumhuriyetin değerlerine sahip çıkmak Atatürk Cumhuriyeti’ne sahip çıkmak bizim en doğal hakkımız. Bu ülkede bugün yönetimde olanların da bu kurallara, bu duyarlılığa saygı duymaları gerekir” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.