Ticari araçta zincir dönemi bitti

Ticari araçta zincir dönemi bitti

Kış aylarında kazaların artması ve tekerlek zincirlerinin yollara zarar vermesi üzerine, çıkarılan yeni yönetmelikle ticari araçlara 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında kış lastiği takma zorunluluğu getirildi.

Kış aylarında, kazaları aza indirmesi hedeflenen kış lastiği uygulması 12 Kasım'da yürürlüğe girecek. Yönetmeliğe göre ticari araçlara 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında kış lastiği takma zorunluluğu getirildi. Yeni uygulamayla kazaların azaltılması ve tekerlek zincirlerinin yollara zarar vermesinin engellenmesi amaçlanıyor. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Eylül ayında yaptığı açıklamada, geçen kış yaşanan yoğun kar yağışını dikkat çekerek kış lastiğinin zorunlu hale getirilmesi önerisinde bulunmuştu. Bu öneri üzerine çıkan yönetmeliği değerlendiren Topbaş, " Kazaları önleme adına önemli bir adım. Yeni uygulama sayesinde yollara zarar veren zincirler yerine daha medeni ve daha iyi sonuç veren kar lastiği kullanılacak. Kar lastiği, zincire göre daha medeni bir yaklaşım." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.