Tonguç Çoban’ın başkanlık itirafı

Tonguç Çoban’ın başkanlık itirafı

Mustafa Sarıgül’ün son dönemlerde en yakın adamı, Şişli’den de birinci sıra meclis üyesi ve Kent-Yol’un başkanı olan Tonguç Çoban geçtiğimiz günlerde İzmit’teki akraba ziyaretinde tarihi itiraflarda bulundu.

SEYAHATLER BAHANE GÖSTERİLECEK

Tonguç Çoban İzmit’te bulunan akrabalarını ziyareti sırasında; ‘Hayri İnönü’nün yurtdışına gereksiz yere çok seyahati bahane gösterilerek Mustafa Sarıgül tarafından istifa ettirileceği ve kendisinin de Şişli Belediye Başkanı yapılacağını’ itiraf etti.

SARIGÜL MİLLETVEKİLLİĞİ İÇİN ENGEL İSTEMİYOR

Bu itiraflarla ilgili yapılan analizlerde ; Hayri İnönü ile Emir Sarıgül arasında problem yaşandığı sık sık kamuoyuna yansıtılıyordu. Bu durum siyasi arenada tepkilere yol açıyordu. Mustafa Sarıgül milletvekilliğinin önünde olabilecek engelleri bertaraf etmek için oğlunu bile gözden çıkarabileceği konuşuluyor.

EMİR SARIGÜL RESMİ YAZIYLA GÖREVDEN ALINMIŞTI

Bu konu gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Tekin tarafından Şişli Gazetesi’nde haber yapılmıştı. Bu haberde de üç ay önce Mustafa Sarıgül tarafından resmi yazı yazdırtılarak Emir Sarıgül’e resmen tebligat yapıldığı konusu işlenmişti. Geçtiğimiz günlerde Hayri İnönü tarafından 21 müdürün görevden alınmasıyla birlikte Emir Sarıgül’ün yetkileri de alınmıştı.   

Mustafa Sarıgül’ün ekibinde Tonguç Çoban’ın uzun süredir bulunması ve bu süre zarfında da polemikler de adının geçmemesiyle ismi öne çıkıyor.

MUSTAFA SARIGÜL’ÜN TONGUÇ ÇOBAN ISRARI

Tonguç Çoban Mustafa Sarıgül tarafından ilk önce Şişli Belediye Başkan adayı yapılmak istenmişti. Genel Merkezden o günkü konjonktür gereği kabul görmemişti. Sonra da Sarıgül Beşiktaş Belediye Başkanlığı’na önermiş ama Genel Merkez tarafından bu da kabul görmemişti. Sarıgül Çoban’la ilgili o kadar ısrar etmişti ki, Çekmeköy Belediye Başkan adaylığı bile söz konusu olmuştu. En sonunda Sarıgül tarafından Şişli’den 1’nci sıra meclis üyesi yapılarak İBB CHP Grup sözcülüğüne getirildi.

Tüm bunlar da Tonguç Çoban’ın bu itiraflarının doğruluğunun göstergesi olarak yorumlanıyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.