Topbaş, Libya Devlet Başkanı’na İstanbul’u anlattı

Topbaş, Libya Devlet Başkanı’na İstanbul’u anlattı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Libya Devlet Başkanı Muhammed el-Mugaryef’i İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Sütlüce’deki tanıtım çadırında ağırladı.

Libya Devlet Başkanı Muhammed el-Mugaryef çeşitli temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye geldi. Libya Devlet Başkanı, Sütlüce'deki tanıtım çadırında Kadir Topbaş ile bir araya geldi. Topbaş’ın 8 buçuk yıllık görev süresi içerisinde İstanbul’da yaptığı yatırım ve projelerin maket ve görsellerle anlatıldığı çadırı Muhammed el-Mugaryef beraberindeki kalabalık bir heyet ile gezdi. Yatırım veprojelerle ilgili olarak konuklarına bilgi veren Topbaş, Libya’nın yeni yapılanma döneminde her alanda konuklarına 'yanınızdayız' mesajı verdi. Göreve geldikleri günden bu güne İstanbul’a yaptıkları yatırımlarla İstanbul’u dünyanın cazibe merkezi haline getirdiklerini anlatan Topbaş, “Sayın Başbakan'ımızın belediye başkanlığı döneminde başlattığı vizyonu devam ettiriyoruz. İstanbul uzun yıllar boyunca ciddi anlamda yatırım görmedi. Kaybettiğimiz zamanı telafi etmek için çok çalışmamız gerekiyordu. Plan ve programlarımızı buna göre yaptık. En iyisini yapıp her şeyde bir numaralı olmamız gerekiyordu. Bizler hedeflerimiz büyük tuttuk ve İstanbul’u dünyada ciddi bir yarışa soktuk. Sonucu herkes ayakta alkışlıyor.” diye konuştu.

"DÜNYAYA ÖRNEK OLACAK PROJELER ÇIKARTIYORUZ"
Teknolojinin tüm imkanlarını kullandıklarının altını çizen Topbaş, "Programlarımızı ve uygulamalarımızı kendimiz yazıyoruz. Dünyaya örnek olacak projeler ortaya çıkarıyoruz. Çöp yönetiminden atık suya, inşaattan ulaşıma kadar her alanda Libya’nın yanındayız. Bundan bir yıl önce Lahor’da çöp ve atık toplama işini başlattık. Lahor şu anda Pakistan’ın en temiz şehri haline geldi. İstanbul’da çok başarılı olan metrobüs sistemini orada da kurduk. Ocak’ta açılışı yapılacak. Katı atıkla ilgili olarak da Kahire’de bir çalışma yapacağız. Önümüzdeki hafta Mekke’de çöp toplama işiyle ilgili olarak başkan yardımcısını İstanbul’da ağırlayacağız. Yemen – Aden’den de aynı şekilde bir talep geldi. Onlarla da bir iş birliği imzalayacağız.” şeklinde konuştu.

Libya Devlet Başkanı Muhammed el-Mugaryef, daha sonra tanıtım çadırının girişinde bulunan anı defterini imzalayarak Başkan Topbaş’a gösterdiği konukseverlikten dolayı teşekkür etti. Libya Devlet Başkanı Muhammed el-Mugaryef ve beraberindeki heyet daha sonra Kiptaş. A.Ş. tarafından Alibeyköy'de inşa edilen Finans Kent’i gezerek Kiptaş Genel Müdürü İsmet Yıldırım’dan bilgi aldı.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.