Tunus heyeti en çok laleyi merak etti

Tunus heyeti en çok laleyi merak etti

Türk Dünyası Belediyeler Birliği’nin (TDBB) misafirleri olarak İstanbul’da bulunan Tunus heyeti, incelemelerde bulunmak için Güngören Belediyesi’ni ziyaret etti.

Uluslararası Yerel Yönetimler Eğitim ve Araştırma Merkezi(UYEM) tarafından gerçekleştirilen eğitimler kapsamında Türkiye’de bulunan heyet, Güngören Belediyesi’nin kendi imkânlarıyla yetiştirdiği lalelere büyük ilgi gösterdi.

Her yıl değişik ülkeden belediye yönetici ve başkanlarını ülkemizde ağırlayan TDBB, bu yıl Tunuslu yetkilileri ağırladı. Tunuslu belediye yöneticileri ve işçileri bakanlığı temsilcileri bir dizi incelemelerde bulunmak için Güngören Belediyesi’ni de ziyaret etti. Belediye faaliyetleri hakkında bilgi veren Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü İrfan Ersan’ın sunumunu dikkatle takip eden yetkililer en çok lale projesine ilgi gösterdi.

Güngören Belediyesi’nin kendi imkânları ve personeliyle yetiştirdiği laleleri şehrin dört bir yanını güzelleştirmek için kullanması Tunuslu yetkilerin dikkatini çekti. Park ve Bahçeler müdürlüğünün binlerce lale soğanını kış ayında saksılanıp bahara doğru sokak, cadde ve parklara dikildiğini belirten Ersan, böylece iş gücünü verimli kullanıp belediyenin bütçesine de katkı sağladığına dikkat çekti.

Dikey yeşillendirme, temizlik faaliyetleri, standart erişilebilir yol yapımı, sosyal yardım hizmetleri, aile danışma merkezi, Güngören ilgi ve bilgi evi gibi onlarca hizmetten bahseden Ersan, misafirlere geldikleri için ise çok teşekkür etti.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.