Türban geri mi geliyor?

Türban geri mi geliyor?

Üniversite son sınıfta okuyan öğretmen adaylarının, YÖK mevzuatı çerçevesinde disiplin hükümlerine tabii olacağı ve türbanlı olarak derslere girebileceği iddia edildi.

 Eğitim-Bir-Sen, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan, öğretmen adaylarının Bakanlığa bağlı eğitim kurumlarında yapacakları Öğretmenlik Uygulamasına İlişkin Yönerge’nin değiştirilmesi talebiyle, Kurum İdari Kurulu’na başvurmuştu.

Bakanlık, Yönergenin, “Öğretmen adaylarının görev yaptıkları okullarda görevli öğretmenlerin uymakla yükümlü oldukları yasa, yönetmelik ve yönergeler ile okul yönetimi tarafından konulan kurallara uymak zorunda oldukları” hükmünü, “Öğretmen adayları, uygulama yaptıkları okullarda devam devamsızlık, günlük ders programları ile öğretim müfredatının uygulanması konularında öğretmenlerin tabii oldukları kurallara uymakla yükümlüdürler.

Adaylara, disiplin ve diğer konularda yüksek öğretim kurumları mevzuatı uygulanır” şeklinde değiştirdi. Böylece, üniversite son sınıfta okuyan öğretmen adaylarının, YÖK mevzuatı çerçevesinde disiplin hükümlerine tabii olacağı ve türbanlı olarak derslere girebileceği iddia edildi. 


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.