Türkiye patent zengini olacak

Türkiye patent zengini olacak

Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencilerinin geçen yıl TÜBİTAK'ın Araştırma Projeleri Yarışması'nda üçüncü olan "Ultrasonik İşitme Cihazı" projesi Türk Patent Enstitüsü'nden patent aldı.

Yer Yerdan Bostan ve Şakir Oktay Gür, TÜBİTAK tarafından düzenlenen "43.Ortaöğretim Araştırma Projeleri Yarışması" sonuçlarına göre öncelikle 19-23 Mart tarihleri arasında İTÜ'de gerçekleştirilen TÜBİTAK'ın bölge sergilerine katılmaya hak kazandı. 80 proje arasından İstanbul Bölge 1.si oldu. Ankara'da yapılan Türkiye Finaline katılarak mayıs ayında gerçekleşen Ankara Finalinde öğrencilerin bu özel projesi Türkiye 3.sü oldu.

Yarışma sürecinde öğrenciler projelerini koruma altına almak adına Türk Patent Enstitüsü'ne patent başvurusunda bulundu. Kasım ayında Patent Enstitüsü'nden gelen bilgilendirmede Yerdan Bostan ve Şakir Oktay Gür' ün şahsına ait patentlerinin onayları verildi. Ultrasonik İşitme Cihazı sayesinde işitme engelli bireylerin dışarıdaki sesleri hissedebilmeleri ve böylece hayata daha fazla adapte olabilmeleri hedeflenen projede

 

Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencileri Ekim ayında Silikon Vadisinde yaptıkları sunumda bir çok CEO ve şirket sahibinin dikkatini çekerek yoğun ilgi gördü. Başarılarını patentle destekleyen Yer Yerdan Bostan ve Şakir Oktay Gür "hedeflediğimiz projenin amacına ulaşması bizi ve ailelerimizi çok mutlu etti. ÖSYM tarafından üniversite sonuçlarına "ek katsayı" hakkı verilmiş olması da LYS'de iyi derece elde etmek açısından bizim için bir avantaj oldu. Gençlere imkânlar verildikçe büyük projelere imza atabildikleri gözden kaçmamalı. Bizim amacımız Türkiye'nin teknoloji üreten ülkeler arasına girmesini sağlamaktır.” dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.