Ufuk Okulları'ndan Batman çıkarması

Ufuk Okulları'ndan Batman çıkarması

Ufuk Okulları, Batman’daki kardeş okulu ziyaret etti. Doğu Batı Kardeşlik Projesi kapsamında gerçekleştirilen ziyarette Batmanlı konuklarını bağrına bastı.

Ufuk Okulları, Batman’daki kardeş okulu ziyaret etti. Doğu Batı Kardeşlik Projesi kapsamında yapılan ziyarette geçmişte kurulan gönül köprüleri perçinlendi. Kardeşliğin sıkıca vurgulandığı  ortamlarda samimi diyaloglar gerçekleşti.

Batman İl Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa’nın heyeti makamında ağırlamasıyla başlayan ziyaret, kardeş okulların gezilmesiyle devam etti. Şerif Akboğa misafilerini samimi ve sıcak karşıladı. Batman’daki okullarla yapılan kardeşlik  protokolünden ve verilen desteklerden memnuniyet duyduğunu belirten Akboğa, “Kardeşliğimizin artarak devam etmesi bizim için çok önemli. Burada bulunmanız bile bizler için anlamlı ve büyük bir destektir. Okullarımıza yaptığınız maddi manevi desteklerinizden dolayı teşekkür ediyor, kardeşliğimizin artarak devamını diliyoruz” diye konuştu.

Batman Yenimahalle İlköğretim Okulu kardeş okulu olan İstinye Ufuk İlköğretim Okulu’nu, Batman Binatlı İlköğretim okulu Şişli Ufuk İlköğretim Okulu’nu, Batman Cumhuriyet Lisesi İstinye Ufuk Fen ve Anadolu Lisesi’ni, Şehit Öğretmenler İÖO Ortaköy Ufuk İÖO’nu, Batman Lisesi de Tarabya Ufuk Fen ve Anadolu Lisesini misafir etti. Okul ve eğitim şartları hakkında karşılıklı bilgi alışverişinin yapıldığı ziyarette ileriye dönük yapılacak faaliyetlerde planlandı. Gerek öğrencilerin gerekse okul idarecilerinin çok sıcak karşılandığı ziyaret boyunca misafirler hiç yalnız kalmadı.

Geçtiğimiz 23 Nisanda Batmanlı öğrenciler İstanbul’a gelmiş, Ufuklu ardeşleriyle birlikte hem Çocuk Bayramı'nı kutlamış hem de İstanbulu gezmişlerdi. 89 öğrenci ve öğretmenin katıldığı programda Ufuklu çocuklar Batmanlı kardeşlerine İstanbul’u gezdirmişti. Kardeşlerini okullarında, yurtlarında hatta evlerinde misafir eden Ufuklu öğrenciler misafirleriyle yakından ilgilenip kardeşlerine hediyeler vermişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.