'Uluslararası Sağlık Bilişim Zirvesi'ne az kaldı

'Uluslararası Sağlık Bilişim Zirvesi'ne az kaldı

Sağlık ve bilişim dünyası 'Uluslararası Sağlık Bilişim Zirvesi'nde buluşuyor

Sağlık ve bilişim dünyasının liderlerini buluşturan en büyük organizasyon olan Uluslararası Sağlık Bilişim Zirvesi’13  bu yıl 28 -30 Mart 2013 tarihleri arasında İstanbul’da Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşiyor. “Sağlıkta İnovasyon”  ana teması ile sektörün gündemini ve geleceğini belirleyecek olan zirvede, sağlık bilişimi alanında dünyadaki yeni gelişmeler, sağlık ve bilişim sektörü  profesyonelleri ile paylaşılacak.   

Sağlık Bilişim Derneği liderliğinde düzenlenen ve Sağlık Bakanlığı, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik Kurumu, Kültür ve Turizm Bakanlığı, OHSAD, İstanbul Medipol Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi desteği ile hayata geçen Uluslararası Sağlık Bilişim Zirvesi’13 kapsamında; Türk siyaset, kamu ve iş dünyasının önde gelen isimleri, sektöre yön veren liderler, akademisyenler, yöneticiler ve kanaat önderleri, sağlık bilişimindeki gelişmelerin sağlık sektörüne getireceği yenilikler ve sağlıkta inovasyon ile etkin kaynak kullanımı konularını değerlendirecek. 

Uluslararası Sağlık Bilişim Zirvesi’13 kapsamında  sağlık ve bilişim sektörünün ortak çalışması olarak hayata geçirilen yeni projeler,  dünyada bu alandaki en son uygulamalar, sektörün geleceği ve özellikle ‘’Dijital Hastane’’ projesi gibi konularda sektörün kanaat önderlerinin görüşlerini paylaşacağı çok önemli panel ve konferanslar da gerçekleşecek.  

Sağlık Yönetiminin Yeni Çağı, Geleceğin Şehir Hastaneleri, Yönetimde Bilişimin Değişen Rolü, Sağlık Bilişimi ile İlaç ve Tıbbi Cihaz Yönetimi, Farklı Hastane Modellerinde Yönetişim, Gelişen Türkiye'de Gelişen Sağlık Bilişimi, Yeni Yapılanmada Dijital Veriyi Kim Nasıl Yönetecek? Üniversite gözüyle Sağlık Bilişiminde ARGE, Sağlık Sektöründe Sosyal Medya ve İnternet Kullanımı, Kamuda Stratejik Planlama, Stratejik Planlamanın Paydaşlara Etkileri, Stratejik Planlama ve Performans Programı, Yeni ARGE Teşvikleri ve Fonlar, Kamu ve ARGE, İnovasyon, Bulutta Sağlık, Hemşirelik Bilişimi konularının tüm boyutlarıyla ele alınacağı Uluslararası Sağlık Bilişim Zirvesi’13, Kamu Hastaneler Birliği Ceoları ve Amerika, İngiltere, Almanya, ve Hindistan başta olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinden sektör liderinin katılacağı “Dünya Sağlık Bilişimcileri Buluşması” gibi çok önemli buluşmalara da ev sahipliği yapacak.

DİJİTAL HASTANE PLATFORMU
Ayrıca zirve kapsamında dünyanın ilk ve tek Dijital Hastane Platformu’da kapılarını ziyaretçilerine açıyor. Sağlık bilişimi alanında yeni gelişmeleri ve son teknolojileri tek bir çatı altında toplayan, 1000 m2 ’lik alanda gerçek zamanlı çalışan bir hastane kompleksi olan Dijital Hastane Platformu zirve süresince ziyarete açık olacak.

Sağlık ve bilişim dünyasını buluşturan Sağlık Bilişim Zirvesi’13 kapsamında, bu yıl ikincisi düzenlenecek olan “Altın Steteskop Ödülleri” de sahiplerini bulacak.

‘‘SEKTÖR LİDERLERİ BİR ARAYA GELİYOR’’

Sağlık Bilişim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yasin Keleş, bu yıl ikincisi düzenlenen zirveye dair şu açıklamaları yaptı; “Uluslararası Sağlık Bilişim Zirvesi’13 geçtiğimiz yıl 1700 üzerindeki rekor katılımcı sayısını, bu yıl 3 katına yükselterek,  5000’e yakın sağlık yöneticisine ev sahipliği yapmayı hedefliyor. Dünyanın pek çok ülkesinden sektör liderlerini bir araya getirdiğimiz zirvede yine sağlık ve bilişim dünyasının geleceğini değerlendirip, gündemini belirleyeceğiz. Özellikle dünyadaki tüm yeni teknolojileri tek çatı altında topladığımız Dijital Hastane Platformu mutlaka görülmeli. Zirve sağlık ve bilişim sektöründe bulunan tüm yönetici ve profesyonellere açıktır. Etkinlikte işlenecek konular ve Dijital Hastane Platformu tüm yöneticilerin kişisel ve kurumsal geleceğini yapılandırmasına ve önümüzdeki 10 yılda sağlık bilişimindeki değişim hakkında derinlik kazanmasına olanak sağlayacaktır.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.