Uz; ‘İstiklal Marşı okunmadı’

Uz; ‘İstiklal Marşı okunmadı’

Demokrat Parti İstanbul Eski İl Sekreteri Murat Uz; Beylikdüzü Kültür Merkezi’nde Akil İnsanların düzenlemiş olduğu toplantı ile ilgili gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz günlerde yapılan toplantıda ortamı geren, yanlı tavırları ile kürsü başına geçen ve akil insanlara alkış tutan tarafının AKP ve BDP sempatizanları ile doldurmuştu.

Okunmasına müsaade edilmeyen istiklal marşımıza ve asılmayan Türk bayrağımıza büyük bir incelik ve nezaketle sahiplenen Cumhuriyet Halk Partisi kadrolarına ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğinin o güzel insanlarına sonsuz teşekkürlerimi sunarım.

Etnik köken ve din simsarlığı üzerinden siyaset yapmak isteyenlere ayağa kalkarak, gür bir sesle İstiklal Marşımızı dile getiren o muhteşem insanlar Laik Türkiye Cumhuriyetinin teminatıdırlar.


“KARDEŞ DEĞİL KOMŞU OLABİLİRİZ”

Ulusalcı konuşmacılardan birisinin, bizler kız aldık, kız verdik dolayısıyla etle tırnak gibiyiz, kardeşiz söylemine arka sıralardan gelen cevap çok manidar. BDP sempatizanı olduğunu gördüğüm biri; ‘Bizler kardeş olamayız, ancak komşu olabiliriz’ diye sesleniyordu.

Başı açıkla, başı kapalı; cemaatten olanla, olmayan; yandaş olanla, olmayan tavır ve ayırımları ne yazık ki ülkede ve halkımızda inanılmaz kaos yaratmış, büyük bir uçuruma doğru sürüklenmektedir.

Salonun yarısı İstiklal Marşı için ayağa kalkarken diğer yarısı oturdukları yerden protesto etmekten geri kalmamışlardır. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.