Uzmanlardan yarıyıl sonrası uyarılar

Uzmanlardan yarıyıl sonrası uyarılar

Uzmanlardan yarıyıl tatili sonrası uyarılar Uzmanlar, yarıyıl tatilinin bitmesiyle okula adapte olma ve geçen dönemden kaynaklanan sıkıntıların öğrencileri olumsuz etkileyebileceğini belirtti.

Uzmanlar, "Veliler, psikolojiyi bozabilecek kıyaslama, olumsuz ifadeler kullanma, çocukların bulunduğu ortamda tartışma gibi davranışlardan kaçınılmalı." uyarısında bulundu.

Zambak Yayın Grubu Rehberlik Uzmanı Mehmet Azim, yarıyıl tatili sonrası veli ve öğretmenlere yönelik uyarılarda bulundu. Başarılı bir eğitim için öğrenciye göre ders planın yapılaması gerektiğini kaydeden Azim, ilk dönemde alınan karne sonuçlarının başarı için belirleyici bir etken olmadığını belirtti.

Mehmet Azim, tatil sonrası başarı için önerilerini şöyle sıraladı: "Başarı veya başarısızlık durumunda her öğrenci ayrı ele alınmalı. Veli öğretmen görüşmeleriyle bir program hazırlanmalı. Çalışma ortamı başarı için önemlidir. Çocuk çalışırken, bir köşede televizyon seyredilmesi, yüksek sesle bir şeyler dinlenilmesi onun dikkatini dağıtacaktır. Psikolojiyi bozabilecek kıyaslama, onlara karşı olumsuz ifadeler kullanma, onların bulunduğu ortamda tartışma gibi davranışlardan kaçınılmalı. Öğrencinin derse konsantre olması için böyle bir ortamdan uzak tutulmalı ve sürekli motive edilmeli. Öğrenciyi programdan koparacak televizyon, bilgisayar gibi etmenler ailenin kontrolünde olmalı. Ayrıca, çocuğun kullandığı dökümanlara dikkat edilmeli. İyi kaynakların öğrenci başarısını ciddi manada artırdığını biliyoruz. Yanlışlıklarla dolu özensiz dokümanlar yarar yerine zarar verebilir."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.