Varan 2: İnönü; rantla mücadeleyi ve savaşmayı, Keskin ise; ne kurtarırsak karın hesabı yaptı!

Varan 2: İnönü; rantla mücadeleyi ve savaşmayı, Keskin ise; ne kurtarırsak karın hesabı yaptı!

Eski Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, Nişantaşı’ndaki deprem toplanma ve yeşil alana inşaat yapılmaması için rantla sonuna kadar mücadeleyi ve savaşmayı tercih ederken, Muammer Keskin ise devre dışı kalmamayı ve ne kurtarırsak karın hesabını yaptı.

DAVA ZATEN REDDEDİLDİ, NE KURTARIRSAK KARDIR

Muammer Keskin, eski Şişli Belediye Başkan Hayri İnönü’nün TOKİ ve DAP Yapı’nın inşaat planlarının iptali için açtığı davanın reddedildiğini söyleyerek, Şişli Belediyesi devre dışı bırakılmasın, kurtarabileceğimizi kurtaralım diye ruhsat verdiğini söylüyor.

Eski Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, kendi döneminde, Nişantaşı’ndaki deprem toplanma ve yeşil alanda inşaat yapılmaması için tüm gücüyle savaşarak mücadele etti.

İNÖNÜ, TAŞ YAPI İNŞAATINDA,

KESKİN’İN DURUMUNU YAŞAMIŞTI

İnönü döneminde, Keskin döneminde olduğu gibi, TOKİ ve TAŞ Yapı iş birliği ile benzeri olayları yaşamıştı. İnönü döneminde yaşanan olayda, Şişli Belediyesi binasının tam arka tarafındaki alandı.

hayri-inonu-muammer-keskin-sisli-belediyesi-tas-yapi-insaati.jpg

HAYRİ İNÖNÜ, SONUNA KADAR DİRENDİ

İnönü, Keskin gibi TAŞ Yapı zaten Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan ruhsatı alacaktı demedi. İnönü, TAŞ Yapı’ya inşaat ruhsatı vermedi. Vermemekle de kalmayıp dava açtı. Tıpkı Nişantaşı’nda TOKİ ve DAP Yapı’ya yaptığı gibi.    

İNÖNÜ DİRENMEKLE KALMAYIP DAVA AÇTI

Eski Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 16.02.2018 tarih onalı, Teşvikiye Mahallesi 405 ada 14, 9 102 parsellerle ilişkin plan tadilatının iptali için dava açtı. 

İnönü’nün açtığı dava Şişli Belediyesi’nin aleyhte sonuçlandı. İnönü yine pes etmedi, mahkemenin verdiği kararın bozulması için, 4’ncü Bölge İdare Mahkemesi’ne itiraz etti.

ÜST MAHKEME KARARI:

“ŞİŞLİ BELEDİYESİ ALEYHİNE VERİLEN KARAR EKSİK”

Bölge idare mahkemesi, Şişli Belediyesi’nin aleyhine karar veren mahkemenin eksik inceleme yaptığını tespit ediyor. Şişli Belediyesi aleyhine verilen kararın eksiklik nedeniyle tekrar görülmesine hükmediyor. Yerel mahkemenin eksiklik giderilmeden, bölge idare mahkemesi olarak bu davaya bakamayacakları için usulen reddediyor.

KESKİN, KAYBEDİLMEMİŞ DAVAYI

KAYBEDİLMİŞ GİBİ GÖSTERİYOR

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, Bölge İdare Mahkemesinin verdiği kararı, Şişli Belediyesi aleyhine verilmiş bir karar gibi gösteriyor. Oysa ki, Bölge İdare Mahkemesi alt mahkemeye usulen eksiklik var, yeniden mahkeme görülsün diyor.

DAP YAPI MAHKEMENİN YENİDEN GÖRÜLMESİNİ İSTEMİYOR

DAP Yapı’da, mahkemenin yeniden görülmesini istemiyor. Bir an önce inşaatına başlamak istiyor. Mahkemeden kendileri aleyhinde olumsuz bir karar çıkma ihtimalini yok etmek istiyorlar. Teşvikiye Sakinleri’nin de Şişli Belediyesi’ne dava açmaları bu gerekçeye dayanıyor. Mahkeme devam ederken inşaat ruhsatı verilemez dedi.    

İŞTE, ÜST MAHKEMENİN GEREKÇELİ KARARI:

Uyuşmazlıkta, dava konusu planın esası incelenmek suretiyle ‘Davanın reddine’ karar verilmiş ise de, dava konusu planın  Tarihi Sit alanında kalması nedeniyle İstanbul Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylandığının görüldüğü, ancak hasım mevkiine bu idarenin bağlı olduğu Bakanlığın alınmadığı bu itibarla İstanbul Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu’nun bağlı bulunduğu Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da hasım mevkiine alınarak dosya doğru hasım yönünden de tekemmülü sağlandıktan sonra yeniden bir karar verilmesi gerekmektedir. Bu durumda eksik incelemeye dayalı istinafa konu kararda isabet bulunmamaktadır.

sisli-belediyesi-mahkemenin-dap-yapi-karari-nisantasi.jpg

Açıklanan nedenlerle, istinaf talebinin kabulüne, İstanbul 7. İdare Mahkemesi’nin 29.11.2019 tarih ve E:2018/1187, K:2019/2566 sayılı kararın kaldırılmasına, dava dosyasının yeniden bir karar verilmek üzere mahkemesine iadesine..

KESKİN: “TEMELDE KARŞIYIM AMA BAZI DENGELER VAR”

Hayri İnönü’nün açtığı dava tekrar görülecekken, Muammer Keskin’in inşaat ruhsatı vermesi tepkilere neden oldu. Keskin’in zaten Şişli Belediyesi mahkemeyi kaybetti demesi tepkileri daha da artırdı.

Muammer Keskin, yaptığı açıklamalarda, ‘Aslında bu süreçte yaşanan bu olaylara temelde karşıyım’ diyor. Ama ne hikmetse, şartlar ve dengelerden dolayı inşaat ruhsatını vermesi gerektiğini söylüyor.

VARAN 3 ile devamı gelecek…

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.