Varan 3: Keskin, İBB’nin mahkemelik arazisi ile zorunlu yeşil alanı, müjde olarak sundu!

Varan 3: Keskin, İBB’nin mahkemelik arazisi ile zorunlu yeşil alanı, müjde olarak sundu!

Muammer Keskin; DAP Yapı’nın kanunen bırakmak zorunda olduğu yeşil alan ile İBB’ye ait 80 yıldır var olan gecekonduları, kendi yetkisi olmadığı halde, yeşil alan ve deprem toplanma alanı yapacağını müjde olarak açıkladı.

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, Dap Yapı’nın imar kanunu nedeniyle terk etmek zorunda olduğu %40’lık yeşil alan ile İBB’ye ait olan, içerisinde tapu tahsis belgeli ve mahkemelik durumundaki gecekonduların olduğu alanı kendisinin yetkisi olmadığı halde yıkarak, yeşil alan yapacağını bir müjde olarak açıkladı.

KESKİN'İN MÜJDELEDİĞİ YEŞİL ALAN,

MAHKEMELİK VE TAPU TAHSİSLİ GECE KONDULAR

Nişantaşı’nda, mülkiyeti İBB’ye ait, tapu tahsis belgeli 11 adet gecekondudan oluşan 7.5 dönümlük bir arazi var. Burası, DAP Yapı’nın inşaat alanın haricinde alt tarafında yer alıyor. 

Bu gecekonduların olduğu alan, 77 ve 78 nolu 2 adet parseldi. Bu parsellerde de toplamda 22 gecekondu bulunuyordu. Bu gecekonduların 11 tanesinin tapusu yoktu. 

O dönemin İBB başkanı, 11 tapunun parasını verip gecekonduları yıkarak İBB’ye kazandırdı. İBB, diğer tapusu olmayan 11 gecekondu sahipleri ile uzun yıllardır mahkemelik durumda.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun en yüksek oy aldığı yer olan Nişantaşı’ndaki gecekondu sahiplerine, buradaki sorunu çözme sözü vermişti.

Ekrem İmamoğlu’nun sözü üzerine, İBB’nin iştiraki olan İmar AŞ'de gecekonduların olduğu alan için bir proje geliştirmeye başladı. Tam İBB’nin proje çalışmalarının konuşulduğu ortamda, DAP Yapı ve Şişli Belediyesi devreye girdi.  

Nişantaşı’nda, İBB ve gecekondu sahipleri ile uzun süren ve çözülemeyen anlaşmazlık ve mahkeme süreci yaşanırken Keskin’in bu yeri yıkıp deprem toplanma ve yeşil alan yapacağım diye açıklama yaptı.

KESKİN, İLK AÇIKLAMAYI MECLİS ÜYELERİNE YAPTI

Bu açıklamayı da, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin ve İBB Meclis Üyesi, Şişli Belediyesi Koordinatör Başkan Yardımcısı Resül Emrah Şahan ile birlikte, Şişli Belediyesi Meclis Üyelerine yapılan sunum esnasında yaptı.

nisantasi-tesvikiye-sakinleri-dap-yapi-insaati.jpg

KESKİN, ZORUNLU OLAN YEŞİL ALANI, BEN KAZANDIRDIM

İmar Kanunu’na göre, bir arsanın tamamına inşaat yapılamıyor. Arsanın %40’ı yeşil alan olarak bırakılmak zorunda.

Muammer Keskin, müjde olarak verdiği yeşil alan da, DAP Yapı’nın kanunen bırakmak zorunda olduğu %40’lık yeşil alan.

Muammer Keskin, DAP Yapı’nın zorunlu olarak bıraktığı yeşil alanı, inşaat ruhsatı vererek kendisinin yaptığını açıklaması dikkat çekti.

İŞTE, DAP YAPI ARAZİSİNİN KRİMİNOLOJİSİ      

Nişantaşı’ndaki DAP Yapı’nın inşaat yapacağı arazide, ilk başlangıçta 102, 9 ve 14 nolu olmak üzere 3 adet parsel vardı. Bu parseller, imar kanunun 18’nci maddesine göre tevhit edilerek birleştirildi. Yapılan tevhitten sonra parsel numaraları yenilenerek 110, 111 ve 112 oldu.

TÜNELİN GEÇTİĞİ PARSEL, YEŞİL ALAN OLMAK ZORUNDA

Muammer Keskin’in yeşil alan bıraktırdım dediği yer olan 14 nolu parsel. Bu parselin altından İBB metro tüneli geçiyor. Bu parsele inşaat yapılaması da imkânsız.

İBB Metrosunun üzerinde kala bu parselde aynı zamanda da korulukların olduğu ağaçlık alan var. İşte, inşaat yapılamayacak ve koruluk olan parsel, yapılan imar değişikliği ile küçültülerek diğer 2 parsel büyütüldü.

Yapılan bu tevhit ve imar değişikliği ile Nişantaşı’ndaki arazi, tam DAP Yapı’nın planladığı, daha müsait ve verimli bir inşaat yapılabilecek hale getirilmiş oldu.

METRO TÜNELİ GEÇTİĞİ İÇİN,

CHP’Lİ BELEDİYEYE İHTİYAÇ VARDI

Gizli kapılar ardında yapılan tüm planlar tıkır tıkır işliyordu. Ancak, CHP’li bir belediyeyi işin içine sokmak zorundalardı. Çünkü, parselin altından İBB’nin metro tüneli geçiyordu. Resmi olarak ta İBB’nin iznine ve feragatine ihtiyaçları vardı. Bu durumu aşmak içinde, CHP’li Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin ile anlaştılar.

tesvikiye-sakinleri-yesil-alan-deprem-toplanma-alani-dap-yapi.jpg

TEŞVİKİYE SAKİNLERİ,

ŞİŞLİ BELEDİYESİ’NİN RUHSAT İPTALİ İÇİN DAVA AÇTI

Tüm planları yapanların hiç hesaba koymadıkları, bilinçli ve örgütlü bir seçmenin olduğu Nişantaşı halkı ortaya çıktı. Oynanan oyunları gören Nişantaşı halkı, Teşvikiye Sakinleri olarak bir platform kurdu.

Teşvikiye Sakinleri, ilk olarak Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin’i verdiği inşaat ruhsatından vazgeçmesini istediler. Ama Muammer Keskin bir türlü ikna olmadı. Bunun üzerine Teşvikiye Sakinleri, Şişli Belediyesi’nin inşaat ruhsatının iptali için dava açtı.   

TEŞVİKİYE SAKİNLERİ PROTESTO VE EYLEMLERE BAŞLADI

Teşvikiye Sakinleri, dava açmakla yetinmeyip, dün Muammer Keskin’in başkan olması için yürüdükleri Nişantaşı sokaklarında yürümeye başladılar. Her geçen gün tepkilerin ve protestoların artması üzerine Muammer Keskin Teşvikiye Sakinleri ile buluşma kararı aldı.

tesvikiye-sakinleri-deprem-toplanma-yesil-alan.jpg

MUAMMER KESKİN, TEŞVİKİYE SAKİNLERİNE

MÜJDE VERMİŞ OLACAK

Şişli Belediyesi ile DAP Yapı, Keskin’in Teşvikiye Sakinleri ile yapacağı toplantı için baş başa vererek hummalı bir çalışma ve sunum hazırladılar. Keskin, Teşvikiye Sakinleri’ne zaten yapılacak olan yeşil alanı sanki bir müjdeymiş gibi sunacak.

Muammer Keskin, Teşvikiye Sakinleri’ne toplamda 16 dönüm, deprem toplanma ve yeşil alan kazandırdığını, hazırlanan çok özel sunumla ve görsellerle anlatacak.

KESKİN; OLMAYAN ALANI VARMIŞ,

OLANI DA KENDİSİ YAPMIŞ GİBİ SUNACAK

Keskin’in, müjde diye verdiği yerin, 7.5 dönümü 40 yıldır çözülemeyen ve mahkemelik olan gecekonduların olduğu alan olacak. Diğeri ise, İBB’nin metro tünelinin geçtiği ve inşaat yapılamasının mümkün olmadığı koruluk alan olacak. Bir diğeri ise, DAP Yapı’nın imar kanunu gereği bırakmak zorunda olduğu yeşil alan olacak.

KESKİN, BİR DE YOL YAPMA MÜJDESİ VERECEK       

Keskin, hayali deprem toplanma ve yeşil alanının olduğu alana bir de yol yapma sözü verecek. Aslında bu yolda DAP Yapı’nın inşaatının satış değerini artıracak bir proje olmuş olacak.

Keskin’in müjde olarak vereceği yeşil alan, DAP Yapı’nın inşaatının arkasında kalıyor. Teşvikiye Sakinleri’ne verilen yol da yine DAP Yapı’ya yarayacak. Bu yol DAP Yapı’nın yaptığı inşaatların satış değerini artırmış olacak.   

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.