Vedat Taylan Yıldız, Sarıyer Belediyesi İyi Parti Meclis Üyesi

Vedat Taylan Yıldız, Sarıyer Belediyesi İyi Parti Meclis Üyesi

İyi Parti’den Sarıyer Belediyesi ve İBB Meclis Üyesi olan, Vedat Taylan Yıldız kimdir? Nereli? Ne iş yapar? Biyografisi

VEDAT TAYLAN YILDIZ KİMDİR?

1980 yılında röntgen teknisyeni bir anne ve doktor bir babanın çocuğu olarak İzmir'de doğdu.

Karsıyaka Anadolu Lisesi'nin ardından, İzmir Fen Lisesi'nde, master tezi düzeyinde gösterilen “Soma Termik Santrali'nde atık küllerin içindeki yanmamış, kömürlerin geri kazanımı ve kül dağlarının çevresel etkileri” konulu bir proje geliştirdi.

Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendislisi'ni bitirdikten sonra Massachusetts Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünde yüksek lisans yaptı.

2003'de, tüm dünyada yılda en fazla iki kişinin kabul edildiği Stanford Üniversitesi'ndeki İşletme Doktorası Pazarlama programına tam burslu olarak kabul edildi. Doktora programı sırasında Google tarafından keşfedildi.

Burada on sene boyunca Google'a en fazla reklam veren şirketlerin CEO ve CMO seviyesinde yılda 15 milyar Dolarlık reklam bütçesi yöneten yöneticilerine danışmanlık yaptı.

Google Platin Proje Ödülü, Stanford Jaedicke Liyakat Ödülü, Üç Google Patent Başvurusu, Üniversite Sınavı Türkiye 31'si ve Lisansüstü Eğitim Sınavı Türkiye 21.'si ödül ve başarıları arasında yer almaktadır.

Yıldız aynı zamanda çevre sorunlarıyla ilgili sorunlara dikkat çekmek amacıyla yapılan “Doğa için Çal” projesinde hem müzisyenlik hem de tanıtım direktörlüğü yapmaktadır.

2017 yılında Türkiye'ye dönüp İYİ Parti'nin kurucular kurulunda yer aldı. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcılığı, Genel İdare Kuruyu Üyeliği ve Genel Başkan Danışmanlığı görevini yürüttü.

Şu an İstanbul Büyükşehir Meclis Üyesi olan Taylan Yıldız aynı zamanda Türk startuplarına danışmanlık yapmaktadır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum