Veliler dört gözle alınacak kararı bekliyor...

Veliler dört gözle alınacak kararı bekliyor...

Veliler ve turizmcilerin okulların bayramdan sonra açılması talebi, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya iletildi. Konunun Bakanlar Kurulu gündemine getirilmesi bekleniyor.

Öğrenciler merakla okulların ne zaman açılacağını bekliyor. Bu yıl Kurban Bayramı’nın okulların açılmasından yaklaşık 10 gün sonrasına denk gelmesi sebebiyle kamuoyunda okulların açılması bayram tatili sonrası olması talepleri gelmeye başladı. Bununla ilgili olarak MEB bürokratları, veliler ile bazı kamu kurumlarından gelen talepleri bakana iletti.­ Ancak tatilin uzatılması Bakanlar Kurulu kararı ile alınıyor. Şimdi veliler dört gözle alınacak kararı bekliyor.

Yerli turizmle telafi

Bir taraftan veliler çocukların okula ve derslerine adapte olması gereken sürede tekrar bayram tatiline girecekleri için endişe duyarken diğer taraftan tatil beldelerindeki turizmcilerde bu yıl Rusya’daki ekonomik krizin etkilerinden dolayı ettikleri zararı yerli turistin bayram tatili sonrasına kadar gelmelerini sağlayarak telafi etmek istiyor.

İki hafta geç açılabilir

Milli Eğitim Bakanı Avcı taleple ilgili olumlu ya da olumsuz bir tavır belirlemezken, konunun Bakanlar Kurulu gündemine gelebileceği konuşuluyor. 2015-2016 eğitim ve öğretim yılında eğer okulların açılması bayram sonrasına bırakılması halinde 2 hafta geç eğitime başlanacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.